СНСД погнуо главу и отишао у БиХ, више нема договора

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске коју је сазвала власт била је катастрофална и није донијела ништа добро  Српској. Једино што је показала је то колико је власт, која је након тога погнула главу и отишла у Сарајево, погубљена, каже Игор Црнадак, посланик ПДП-а у скупштини Српске.

Република Српска 04.02.2022 | 22:49
СНСД погнуо главу и отишао у БиХ, више нема договора

“СНСД је у Сарајево отишао мимо заједничког става. СНСД је потпуно срушио српско јединство које смо имали око Инцковог закона. Он је Инцков закон потпуно прихватио и легализовао", истиче Црнадак.

Владајућа већина користе сви механизме како би одржала рејтинг и остала на власти јер им је то основни политички циљ, сматра Душко Ивић, посланик ДНС-а.

"У том циљу су дозвољена сва средства и они их користе. Играју се са српским политичким јединством и Дејтонским споразумом који је међународни и којим је Српска малтене добила конститутивност државе. Они немају цијену и њима ништа није свето", категоричан је Ивић.

Ивић подсјећа да је власт у Српској, док је Валентин Инцко био високи представник у БиХ, са њим имала одличну сарадњу, а да је закон наметнут пред сами Инцков одлазак.

Оно што Милорад Додик сада ради  није ништа ново јер то ради последњих 16 година, али је питање шта ће опозиција урадити да га заустави, јасан је Давор Шешић посланик СДС-а.

Шешић додаје да је Додик опозицију свео у оквире који њему одговарају.

"Поставља се питање да ли ћемо ми као опозиција остати у тим оквирима или му рећи да је све ово превршило сваку мјеру. Грађани знају шта Додик ради али је веома тешко да му се супротставе све док имамо исти изборни закон".

Ивић истиче да циљ не треба да буде само промјена власти него промјена комплетног система у Српској.

"Треба нам систем који неће бити корумпиран и у ком ће грађани моћи да остварују своја права на легалан и легитиман начин путем конкурса и у институционалним оквирима."

Као негативан  примјер Ивић истиче то што је једна приватна медијска кућа  из буџета добила 200.000 КМ без конкурса и објаве.  

Милијарду марака је у Српској у сивој зони, наглашава Ивић.

Нова власт на нивоу Репубчике Српске и БиХ на првим сједницама треба да донесе одлуку да је корупција национални проблем број један и да је борба против ње витални интерес, сматра Игор Црнадак.

"Треба да направимо план економског развоја заснован на страних инвестицијама јер је то извор који може бити веома ефектан у земљи у којој је сада ниво страних инвестиција нула", додаје Црнадак.

Народ треба да буде спокојан и да зна да је Република Српска неуништива. У Српску стижу правда и боље сутра и само је питање да ли ова власт одлази 2. октобра или, чини ми се, раније, поручио је Црнадак у емисији "Изазови" БН телевизије.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Хаха

05.02.2022 03:02

А гдје су прије били него у Боссни и Херцеговини?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тврд

05.02.2022 08:40

Не зна се ко је глупљи, тзв.опозиција која је подрзала све приједлоге Додика или додиковци у комплету

Name

Дзоо

05.02.2022 03:55

И треба да се врати сви сте исти ја вас немогу да свати ко воли РБИЈУ НЕКА ИДЕ СРЕТНО И ВЕСЕЛО ТАКО ИСТО ЗА ХРВАТСКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац РС Лакташи

05.02.2022 05:53

Све је то узалуд,нема опозиција јединствен став,а то иде у прилог томе да се свако бори за лични интерес а не за народ и РС,опозиција је јака онолико колико може утицати на владајућу коалицију.Код нас је све како не ваља,Додик млати са вама као са стоком,ви дјелујете само у простору који вам он дозвољава.Мимо тога ништа,само констатујете њихов рад,то и нај обичнији грађанин може радити.Шта је са промјенама,ништа,млатите празну сламу,примате ту платицу и то је то......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фотеља

05.02.2022 06:36

Неће се промијенити ништа, Баја и његова црвена банда опет добијају власт. А само је опозиција крива и нико други. Свако има своју цијену и Баја је уредно плати. Гдје су бивши опозиционари Чавић, Стевандић....? Продали се ко најјефтиније проститутке. Да је било јединства опозиције Баја би био давно срушен. Свима су најбитније фотеље а народ...наставак реченице се зна. Зато, народе мој, правац Њемачка, Ирска, Шведска итд. Овдје нема хљеба а вријеме пролази...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

05.02.2022 07:03

Па РС је у саставу БИХ. Ми нисмо посебна дрзава па према томе мора се сарадјивати. Немојте да уздизете тензије јер и ви би исто тако радили као влада. Ако знате несто боље онда изнесите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ззз

05.02.2022 07:52

У реду је опозиција сто критикује криминал, а то би исто радила и садасња власт да је опозиција. Али у овој политичкој ситуацији сто нас покусавају сабити у цосак, опозиција подапиње ноге садасњој власти. Само ви говорите како је ово предизборна кампања а ни запад ни федерација то не сматра предизборном кампањом. Стави те се у памет и подрзите власт бар у овом политицком дијелу, зар не видите колико су босњаци слозни у русењу Српске. То вам је мој савјет ако хоцете бољу позицију на изборима, мада мој глас сте прокоцкали када сте окренули леда оцувању Српске а тиме помазете босњацима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момир

05.02.2022 09:40

Бошњаци не руше републику српску, зашто би то радили, Република Српска има предсједника,затим предсједника владе, скупштину, воде монетарну и фискалну политику ентитета, продају акције у Бечу и Лондону, ако неко руши то су ове институције које у задњих 25 године нису донијеле никакав напредак републици Српској, народ се исељава(нису протјерани од бошњака) због економске ситуације, и ако погледате вечина инфраструктуре у задњи 25 година је урађена од донација, е драги моји неможе се правити држава од донација. Поздрав свим добрим људима без мржње.

Name

Повратак

05.02.2022 09:10

Па новинару гдје сте до сад били у којој дрзави.Због оваквог размисљања и зивимо како нам је.Мало би да се одвојимо па да се вратимо па није РС курва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гога

05.02.2022 09:52

А како се Босњаци удрузе и буду сви слозни кад је несто против РС,а ми несретници као рогови у вреци,кад је несто за РС требамо да будемо једно али дзаба то су стара српска посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ћорак

05.02.2022 10:47

Оде Милокрад у Сарајево јел понио Икону Алији,од њега је могуће све очекивати.

ОДГОВОРИТЕ