Шта се крије иза оптужби на рачун Вучића? Дувају ли неки нови вјетрови у Српској?

Добри познаваоци овдашњих прилика, ипак примјећују да ставови професора Благојевића долазе уз "одобравање режима", јер само наивни могу повјеровати да би у медијима које контролишу Додикови људи могли изаћи такави текстови без датог сигнала.

Република Српска 04.02.2022 | 12:02
Шта се крије иза оптужби на рачун Вучића? Дувају ли неки нови вјетрови у Српској?

Милорад Додик, члан Предсједништва БиХ, у ауторском тексту, објављеном у Независним новинама навео је да је за њега највеће изненађење став, професора и биившег судије Милана Благојевића, о предсједнику Србије Александру Вучићу, који је свих претходних година био подршка Републици Српској и њеном народу.

"Партнерство које имамо с руководством Србије не подразумијева да у том односу било ко наређује оном другом. Зато сам изненађен да професор Благојевић користи тако тешке и нетачне квалификације не само на рачун предсједника Вучића, већ и на природу односа које Република Српска има са Србијом без обзира на то ко врши власт у којој републици", навео је Додик реагујући на посљедњи текст Благојевића.

Благојевић је, између осталог, навео да је Додик доносећи закључке у НСРС "испуњавао наредбе Александра Вучића, конвертите и већ деценију кључног српског сервуса Запада, који је прије неколико дана наредио Додику да се представници Републике Српске врате у институције БиХ".

Занимљиво је да је ово за Додика, како је написао, "највеће изнеађење". 

Да Додик не говори истину, доказ је претходни текст поменутог аутора, објављеног 21. јануара, <спан стyле="цолор: #3598дб;">о чему је БН писао, у коме се он жестоко обрушио на предсједника Србије, кога је, такође, назвао конвертитом и оптужио да спроводи, како је навео, опасне политике Запада према Србима, Србији и Републици Српској.

Добри познаваоци овдашњих прилика, ипак примјећују да ти ставови долазе уз "одобравање режима", јер само наивни могу повјеровати да би у медијима које контролишу Додикови људи могао изаћи такав текст без датог сигнала.

Уосталом, Благојевић није сам у "дијељењу" лекције Србији и њеном предсједнику, која долази од Додикових људи у посљедње вријеме.

Шта се крије иза најновијих оптужби на рачун предсједника Вучића, који је овдашњој власти у претходном периоду био велика подршка и ослонац, остаје да се види, као и да ли ће ти напади бити израженији у наредном периоду.

"Цијеним да професор (Благојевић) дијели наше политичке циљеве у чијем средишту је увијек Република Српска, с тим да стратегије до тог циља због различитих професија којима припадамо нису увијек исте. Мени је од изузетног значаја да професор Благојевић остане активан у свом јавном раду, у којем је несебично заступао интересе РС, и зато бих се уздржао од дисквалификација које је на моје жаљење професор у својој колумни користио", навео је Додик.

Додик је, у аутроском тексту, Благојевићу пожелио још добрих колумни заснованих на чињеницама уз проницљивост коју у континуитету показује.

(БН)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Ста ста

04.02.2022 11:22

додик највеце зло и његова породица сестрици и остали зло зла ал јос мало издрзацемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

04.02.2022 11:38

Ни свјестан Вуциц није какву паткуце њему Додик да смјести ,Додик је лицемјеран и пексин цовјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.02.2022 12:06

Додик се улизује док неког треба, а послије пусти низ воду. Шта би са "пријатељем" Борисом (Тадић), више га и не спомиње. А "политички побачај", док није био на власти? Нема ту ни карактера, ни морала, ни људскости. Само голи интерес. И никад доста. Похлепа је велико зло у које је запао давно.

Name

ДА ДА

04.02.2022 13:40

МИЛЕ ЈЕ ПАТОЛОШКИ ОСВЕТНИК И КО ГОД МУ НИЈЕ,,ТРИТРАО,, .....РИПРЕМИ МУ СМИЦАЛИЦЕ НАЈ ЉИГАВИЈЕ ВРСТЕ ПРЕКО СВОЈИХ ДОБРО ПЛАЋЕНИХ ПОДАНИКА,, КО ЗНА ЧИЈИМ ПАРАМА. ЛИЦЕМЈЕР БЕЗ ГРАНИЦА

Name

Роки

05.02.2022 06:24

Додик је као сунцокрет,ко год да додје на власт у Србији,он је одма велики пријатељ.Ал су гори људи у РС сто иду за мјеговом лудом главом.А криминал и корупција подерасе РС ускоро неце остати ама бас ниста,јос це народ задузит до 5 кољена.

Name

раде

04.02.2022 11:43

додик се потукао са сином немозе да га контролисе сад замислите ста се ту одвија!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е па

04.02.2022 12:01

Вуцицу је најбоље да се дистанцира од Додика има постени људи у РС скојим треба градити пријатељства

Name

Јаффа

04.02.2022 12:27

Кад памети нема, а има вишка негативности...

Name

Благојевић

04.02.2022 11:43

...је до прије 6-7 мјесеци био "страшни" противник Додика-Бурле и од једном кад је добио торбу лиже му г... Кроз њега треба гледати комплет правни систем у БиХ који је направио Мито Тегелтија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

04.02.2022 11:47

Ја ћу вам рећи шта је у питању. Додик је по природи превртљивац и обожавалац власти. Припрема терен лагано ако у Србији опозиција преузме власт. Резервише упоришта која би избацио у први план у случају да Србијом завладају издајници и мегалимани попут њега. Уколико се то не деси прwбациће одговорност на Благојевића и остале полтроне и папке тако што ће то све бацити у страну а Он се бацити поново у загрљај побачају молећи га да спаси Републику Српску тако што ће њега подржати на изборима. Провидан је али му фазон за сада пролази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

04.02.2022 12:19

АКО ЈЕ ДОБИО МИГ СА ЗАПАДА ДА ОПЕТ КАЖЕ ДА ЈЕ ВУЧИЋ ПОЛИТИЧКИ ПОБАЧАЈ ОН ЋЕ ТО И УЧИНИТИ ДАБИ СПАСИО СВОЈУ ПОКРАДЕНУ ИМОВИНУ И ДЕБЕЛУ ГУЗИЦУ СРПСКА И ВУЧИЋ СУ ЊЕМУ КО ЛАЊСКИ СНИЈЕГ.

Name

ТАКО ЈЕ

04.02.2022 14:11

ПРОВИНЦИЈАЛАЦ БАЈА ЈЕ НАМАЗАН СВИМ МАСТИМА ПРИПРЕМА ПО ДВА ПОТЕЗА УНПРИЈЕД А ПЛАЋЕНИ ПОДРЕПАШИ МУ АСИСТИРАЈУ

Name

борац

04.02.2022 12:17

Па и дјеца знају да је Додик велико непријатељ Вуцицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

04.02.2022 12:48

А по теби дијагноза,овај сад сто влада Србијом је добар?

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

04.02.2022 14:56

Добар, а теби изгледа криво што нису лопови и полтрони на власти који би предали Косово и Републику Српску! До сада најјача војска Србије и биће још јача !!!

Name

Соса

04.02.2022 13:42

Ма чути.... Добро је да брани Републику Српску. Шта би ми без њега.!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

40 Британских обавештајаца

04.02.2022 18:54

Соса,је ли ти то озбиљно,хахахахаха!

Name

Борац

04.02.2022 13:44

Полове паре све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

04.02.2022 13:51

Бурле лопов, лажов, издајник, кукавица, манипулатор, себичњак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

04.02.2022 19:50

Мени је све једно. Додик ради о глави Вучићу. То и у мом селу свака баба зна. Нетреба нам никаква Израелска фирма са сајбер цакам за прислушкивање. А ти Вучићу ,поријеклом из.Крајине,ако тога ниси свјестан онда.....не могу ти помпоћи

ОДГОВОРИТЕ