Dodik bi mogao i Vučića da udalji od Republike Srpske

Dodikovo istjerivanje "mečke iz rupe" , tj. vraćanje Zapada na ove prostore moglo bi napraviti velike probleme Srbima, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u Srbiji, na šta je odavno upozoravala opozicija u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 21.01.2022 | 15:30
Dodik bi mogao i Vučića da udalji od Republike Srpske

Nekadašnji sudija Okružnog suda u Banja Luci Milan Blagojević, blizak SNSD-ovoj vlasti u Republici Srpskoj u autorskom tekstu, objavljenom na pojedinim portalima, oštro je kritikovao predsjednika Srbije Aleksaandra Vučića, optuživši ga da "sprovodi opasne politike Zapada prema Srbima, Srbiji i Republici Srpskoj".

Blagojević je otišao toliko daleko da je posvetio cijeli tekst Vučiću, optužujući ga da je postao konvertit u posljednjoj deceniji vladavine u Srbiji, navodeći da ni jedan sporazum i odluke koje su donosile srpske vlasti nisu išle u korist Srbije.

Piskaranje Blagojevića u ovdašnjim režimskim medijima, dobro upućeni vide, da je iz njega pregovorio Milorad Dodik, kome se sada na meti našao i Alekandar Vučić, koji mu je bio važan oslonac i pomagao na razne načine.

Ono što je ovdašnjoj vlasti zasmetalo, a što je Blagojević napisao u svom tekstu je odnos Vučića sa Kristianom Šmitom, visokim predstavnikom u BiH.

"Sada već prošle, 2021. godine, nakon što su i Rusija i Kina zvanično odbile da priznaju Kristijana Šmita za visokog predstavnika u BiH, jer nije imenovan od Savjeta bezbjednosti UN kako propisuje Aneks 10 Dejtonskog mirovnog ugovora, Aleksandar Vučić je u Beogradu primio Šmita u zvaničnu posjetu, a služba predsjednika Srbije je nakon toga na svom zvaničnom internet portalu objavila da je Vučić razgovarao sa “visokim predstavnikom u BiH”. Bio je to ne samo Vučićev šamar Rusiji i Kini, već i njegov nož u leđa Republici Srpskoj i njenoj borbi protiv pokušaja nametanja Šmita kao navodnog visokog predstavnika", napisao je Blagojević.

On je otišao dalje u optužbama srpskog predsjednika, navodeći da se time može objasniti Vučićev stvaran odnos prema sudbini Republike Srpske.

Blagojević u svom tekstu posvećenom srpskom predsjedniku, nije naveo ni jednu činjenicu koja ide u prilog Vučiću, koji je Republiku Srpsku, kao i njene opštine spašavao od bankrota, dajući finansijska sredstva i realizacijom brojnih projekata skoro u svakoj opštini u Srpskoj, ali i u Federaciji, gdje žive Srbi.

Blagojevič je umjesto riječi hvale, napisao da Vučić "pušta" Republiku Srpsku nizvodu. 

I poziv predsjednika Srbije da se razgovara, jer se time  može doći do rješenja, Blagojević je ocijenio "servilno ispunjavanje zahtjeva Zapada, na štetu Srba i Republike Srpske".

"I zato je po nas pogubna najnovija, prozapadno servilna navodna molba Vučića svim političkim snagama u Republici Srpskoj da učestvuju u radu zajedničkih institucija u BiH. Ta “molba” će nas, sasvim izvjesno, još dublje ukopati ..." napisao je Blagojević.

Da je režim Milorada Dodika progovio iz usta Milana Blagojevića nema sumnje. Ovome treba dodati i objave, koje je na društvenim mrežama objavio i Dodikov blizak saradnik, Rajko Vasić, koji je takođe teške optužbe iznio na račun predsjednika Srbije.

Treba podsjetiti da je Rajko Vasić napade na Vučića pojačao nakon nedavnog sastanaka u Beogradu sa Miloradom Dodikom.

"Oborite Vučića... Oborite ga zbog nas", samo je neka od objava Vasića na društvenim mrežama protiv Vučića.

 

Sve ovo ne bi moglo bez Milorada Dodika i njegovih trabanata koji kontrolišu sve u Srpskoj, pa bi sada da uvedu i da zvanični Beograd igra po notama koje Dodik svira. 

 

Dodikovo istjerivanje "mečke iz rupe" , tj. vraćanje Zapada na ove prostore moglo bi napraviti velike probleme Srbima, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u Srbiji, na šta je odavno upozoravala opozicija u Republici Srpskoj.

Da li će Dodik "žrtvovati" i Srbiju da bi opstao na vlasti i sačuvao svoju moć, u cilju očuvanja sumnjivo stečenog kapitala ili je u pitanju Dodikova perfidna dogovorena igra sa zapadom, što mu nije prvi put, ostaje da se vidi!?

(BN)

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

B.Luka

21.01.2022 14:54

Nadam se da će Vučić shvatiti da su na vlasti u RS prodane duše koje će sve ugroziti pa i Srbiju da bi se isčupali iz svoga smeća.Na vlasti su najveći poglavnikovi podanici,i žalosno je da se poslije sve pomoći koje je Srbija pružila Republici Srpskoj pojedini kreteni ovako ponašaju.Vučiću pusti vodu nek odnese ovo smeće više

ODGOVORITE
Name

075

21.01.2022 17:10

Pričao sam prošlo ljeto sa ambasadorom Srbije u jednoj od europskih država i rekao sam mu da će uskoro u uredu imati fotografiju Milorada umjesto AV, živi bili pa vidjeli uništito je tzv bolji entitet na redu je Srbija po naredbi iz Zagreba!!

Name

stanko

21.01.2022 14:55

Ne treba se svadjati sa Srbijom i Vucicem.

ODGOVORITE
Name

XXXL

21.01.2022 16:39

Dodik nikad nije ništa radio u korist RS, Srbije i srpskog naroda. Hrvatski špiun je uvijek radio za Hrvatsku, njihove interese, svoje i interese svoje porodice. Svojim bijednim pomagačima je dijelio benefite, kupujući podfšku. Za zapad je radio i radi u kontinuitetu. Koliko je predsjednika promjenio i kojem nije zabio nož u leđa? Ne bi bilo iznenađenje da se, na osnovu državljanstva, kandiduje, jednog dana, za predsjednika Srbije. Neshvatljivo mi je da to Vulin ne može da shvati.

Name

Srbin

21.01.2022 14:58

Braco, Dodik je i nama obicnom narodu iz Srbije, poceo da "gadi" RS svojim ponasanjem. Morate ga se osloboditi, jer u suprotnom RS nece postojati u narednih par godina. Svako ko objektivno u Srbiji sagledava situaciju, svestan je da su RS i njeni politicari uzrok nestabilnosti u BIH, a ne FBIH. Neka vam je Bog u pomoci narednih godina...

ODGOVORITE
Name

СрбинРС

21.01.2022 15:59

Он је своју "РС" згадио и српским борцима, јер се нису борили за Републику Српску којом влада породица дезертерска и њене слуге.

Name

Vuk

21.01.2022 16:36

Potpisujem svaku rec i ja sam iz Srbije. Sve tacno covek govori.

Name

lopi

21.01.2022 16:38

FBiH i da hoće, ne može ništa uraditi po pitanju RS, jer je ustav jasan. To su bajke Mile Dodika kojem trebaju neprijatelji! Nisu Bošnjaci niti Hrvati ni FBiH prenosili nadležnosti za kojima kuka, iako nikada nije objasnio zašto i kako one stete RS ako su na nivou BiH. Miletu nije lako naci ni neprijatelja jer je toliko postao dosadan i toloko puta pogazio obećanja, da ga više niko i ne dozivljava ozbiljno. Sve se svodi na prijetnje i uvrede, na koje drugi naravno reagiraju i onda se to provuce kroz medije i nakon 2 dana druga tema. Najgore je što je on u stanju zaustaviti sve procese u BiH i tako još vise doprinijeti odlivu stanovnika. Najtužnije je što mu Srbi u RSu još vjeruju, taj dio mi je sasvim nenormalan!

Name

?

21.01.2022 22:07

Od kako je sekta na vlasti meni se gadi RS

Name

hm

21.01.2022 15:02

Nije Vucic naivan da ga jedan lupez prevesla

ODGOVORITE
Name

Od srca

21.01.2022 15:06

Mileta treba ukloniti po hitnom postupku. Napravio je pometnju koja ce se tesko umiriti. Ratovanja su nas unazadila toliko da se ni za 100 godina necemo oporaviti, a medjed je napravio toliku stetu da je skoro nemoguce da se izvucemo za nasih zivota. Unistio je Srpsku, BiH jedva zivotari, sad vuce i Srbiju za sobom u ponor, posvadjao se sa cijelim svijetom, ... odnosi medju Srbije i BiH su zbog njega na ivici incidenta. Nije ni cudo sto ga hrvatska politika podrzava, jer jedino njima odgovara slabo, nerazvijeno i zaostalo "susjedstvo", gdje oni mogu dominirati ekonomski i politicki. A ovog vulgarnog kretena Vasica treba strpati u ludaru i zabraniti mu svako javno obracanje sa ovakvim divljackim vokabularom.

ODGOVORITE
Name

ocito

21.01.2022 15:08

HAHAHAHAHA izgleda da burle sada hoce na Vucicevo mjesto, zato je i pravio dvore na Dedinju.

ODGOVORITE
Name

100 posto

21.01.2022 17:04

Nikakvo cudo i opet bi Vucica nazvao nedonosce, On je spreman gaziti preko mrtvih da bi bio na vlasti.

Name

pops

21.01.2022 15:25

Pitanje za Sudiju? Što ne napisati neki tekst o ogromnom kriminalu u Republici Srpskoj npr. industrijskih kisik.

ODGOVORITE
Name

Rade

21.01.2022 15:30

Koliko dugo pisem da je Dodik kamen oko vrata Vucicu i to veliki.

ODGOVORITE
Name

djuro

21.01.2022 16:27

Dodik nista ne radi na svoju ruku!!!

ODGOVORITE
Name

nick name

21.01.2022 21:50

Izvinite,ali na moje veliko iznenadjenje,prvi put sam procital da ovj sudija okruznog suda pise o kriminalu,i to u vrijeme kad niko zbog pritisaka nije smio progovoriti.E sad i Dodik pa cak i Stevandic svi su startali sa pricom o kriminalu .A vidimo kako se okrenulo

Name

Centarfor

21.01.2022 18:09

Ovaj rajko vasic je tolika neotesana seljacina i fasista da me zaista cudi kako jos uvijek Twitter nije banovao njegov profil. Mozda da ga krenemo masovno prijavljivati jer je lik ocigledni mrzitelj svega i svakoga, truje i laze svakom objavom, vrijedja i psuje.

ODGOVORITE
Name

Na istoku stare prive

22.01.2022 05:53

Da li je ikada "mecka" bila u"rupi". Sto se Srbije tice "mecka" vec dugo lupa kosnice i nosi med.

ODGOVORITE
Name

AKO VUČIĆ

22.01.2022 08:37

Nije naivan,ili,ako to ne radi iz koristoljublja,upotrijebit će svoju poziciju da smjesti kriminalnu mafiju koja vlada u Republici srpskoj,na jedino mjesto kome pripadaju-SMETLJIŠTE ISTORIJE. Ako to ne učini,onda nije ništa bolji od ove mafije!!!

ODGOVORITE
Name

Siddhartha

04.02.2022 12:41

Trenutno, svi "srpski lideri" i oni koji to žele postati, iskreno rade iz niskih pobuda a na štetu srpskog naroda. Svi. Svako njihovo "dobročinstvo" slući kao pozornica iza koje se kriju stvarne, zle namjere. Sitna raja se i dalje kao saučešće prima na te njihove burle-ske i međusobno se hvataju za vratove braneći pozicije svojih gospodara ne znajući da su ih gospodari već založili, prodali i zadužili. Pred nama je mogućnost, ili sloboda ili ne-sloboda. Posalije izbora nema nazad.Kusaćemo svoju vlastitu kašu, a hoće li biti napravljena od gorkih plodova ili slatkih, do nas je.

ODGOVORITE