Балкан је на раскрсници политичких интереса, али и нарко путева

“Балкан је на раскрсници политичких интереса, али и нарко путева”, рекао је директор Института за националну и међународну безбједност из Београда Дарко Трифуновић у емисији "Пулс" БН ТВ.

Република Српска 03.02.2022 | 21:22
Балкан је на раскрсници политичких интереса, али и нарко путева

“Када погледате из Београда ка југоистоку видјећете хероих, Косово, Албанију, албанску мафију, америчке службе, Афганистан, Турску итд. Када погледате јужно видјећете кокаин, Црну Гору, руске службе, Латинску Америку", казао је Трифуновић.

Америчка ДЕА - Управа за сузбијање наркотика, кренула је са хапшењима кокаинским путем, наводи Трифуновић.

Он напомиње да акције хапшења у Србији нису ни окрзнуле главног човјека организације који је шеф Беливуку и који је одређене људе попут ухапшене Дијане Хркаловић намјестио у државне органе Србије.

“На тај начин они су пратили и снимали разговоре. Тако довели у опасност предсједника Републике, али то је само једна група. Друга група је у
Македонији, трећа у БиХ, четврта у Словенији. С друге стране, имате да је Србија учествовала у демонтирању те групе по налогу предсједника и они онда нападају тамо одакле им долази опасност", истиче он.

Трифуновића брине што није откривен списак политичара који посједују скај телефоне, а када говори да постоје организоване групе и у БиХ, мисли и на Републику Српску.

“Док Србија тражи припаднике кавачког клана они су овдје са Елезом. Није баш немогуће да у Републици Српској не постоје јатаци, огранци. Ко ће народу да објасни да је дрога јефтинија у Бањалуци него у Албанији”, рекао је Трифуновић.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Искрено

03.02.2022 21:55

Све човјек објаснио. Похвала за госта. Искрено, професионално, свака част. Паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Још искреније

03.02.2022 22:37

Е само да још није масон. Човек је пун информација. Успио је у емисији да подјели Русију на пет држава по њему је Кина већ толико стиснута од стране запада да ће морати сама да призна пораз и капитулира. Код њега је већ помало присутна у говору и излагању салата од ријечи и бујица идеја. То сам већ знаци психичке нагризености. Како каже овај мој претходник паметном доста.

Name

Удбас48

03.02.2022 22:20

Зна Лукац све, све му је достављено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Удбас55

04.02.2022 09:55

Лукац све зна, Али је вазна карика у ланцу наркобосова.

Name

Агент

04.02.2022 09:57

Сад је јасно засто И ко је убио Давида Д. Провалио СКаЈ И дилере у МУП РС.

Name

Дијаспора

04.02.2022 04:40

А реци господине против свог председника нешто прпаааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

04.02.2022 08:20

Занимљиво.Сви све знају али нико ниста не предузима.Цудно је да није објављен тај фамозни списак политицара.То нам пуно говори. Колико је дрзава умесана у све ово.

Name

Соколац

04.02.2022 08:41

Раскрсница је код нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

04.02.2022 12:31

Волио би кад би неко могао народу објаснити како се постаје директор института за националну и медјународну безбједност и са којом квалификацијом.Видимо да је цест гост на васем програму као и да отворено протагонира америцке ставове,а да се само сјетимо да своје ставове мјењао у зависности од полозаја који је обављао.Ако се не варам некад је представљан као политицки аналитицар сто у сустини мозе бити било ко

ОДГОВОРИТЕ