Balkan je na raskrsnici političkih interesa, ali i narko puteva

“Balkan je na raskrsnici političkih interesa, ali i narko puteva”, rekao je direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbjednost iz Beograda Darko Trifunović u emisiji "Puls" BN TV.

Republika Srpska 03.02.2022 | 21:22
Balkan je na raskrsnici političkih interesa, ali i narko puteva

“Kada pogledate iz Beograda ka jugoistoku vidjećete heroih, Kosovo, Albaniju, albansku mafiju, američke službe, Afganistan, Tursku itd. Kada pogledate južno vidjećete kokain, Crnu Goru, ruske službe, Latinsku Ameriku", kazao je Trifunović.

Američka DEA - Uprava za suzbijanje narkotika, krenula je sa hapšenjima kokainskim putem, navodi Trifunović.

On napominje da akcije hapšenja u Srbiji nisu ni okrznule glavnog čovjeka organizacije koji je šef Belivuku i koji je određene ljude poput uhapšene Dijane Hrkalović namjestio u državne organe Srbije.

“Na taj način oni su pratili i snimali razgovore. Tako doveli u opasnost predsjednika Republike, ali to je samo jedna grupa. Druga grupa je u
Makedoniji, treća u BiH, četvrta u Sloveniji. S druge strane, imate da je Srbija učestvovala u demontiranju te grupe po nalogu predsjednika i oni onda napadaju tamo odakle im dolazi opasnost", ističe on.

Trifunovića brine što nije otkriven spisak političara koji posjeduju skaj telefone, a kada govori da postoje organizovane grupe i u BiH, misli i na Republiku Srpsku.

“Dok Srbija traži pripadnike kavačkog klana oni su ovdje sa Elezom. Nije baš nemoguće da u Republici Srpskoj ne postoje jataci, ogranci. Ko će narodu da objasni da je droga jeftinija u Banjaluci nego u Albaniji”, rekao je Trifunović.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Iskreno

03.02.2022 21:55

Sve čovjek objasnio. Pohvala za gosta. Iskreno, profesionalno, svaka čast. Pametnom dosta.

ODGOVORITE
Name

Još iskrenije

03.02.2022 22:37

E samo da još nije mason. Čovek je pun informacija. Uspio je u emisiji da podjeli Rusiju na pet država po njemu je Kina već toliko stisnuta od strane zapada da će morati sama da prizna poraz i kapitulira. Kod njega je već pomalo prisutna u govoru i izlaganju salata od riječi i bujica ideja. To sam već znaci psihičke nagrizenosti. Kako kaže ovaj moj prethodnik pametnom dosta.

Name

Udbas48

03.02.2022 22:20

Zna Lukac sve, sve mu je dostavljeno.

ODGOVORITE
Name

Udbas55

04.02.2022 09:55

Lukac sve zna, Ali je vazna karika u lancu narkobosova.

Name

Agent

04.02.2022 09:57

Sad je jasno zasto I ko je ubio Davida D. Provalio SKaJ I dilere u MUP RS.

Name

Dijaspora

04.02.2022 04:40

A reci gospodine protiv svog predsednika nešto prpaaaa

ODGOVORITE
Name

Tatar

04.02.2022 08:20

Zanimljivo.Svi sve znaju ali niko nista ne preduzima.Cudno je da nije objavljen taj famozni spisak politicara.To nam puno govori. Koliko je drzava umesana u sve ovo.

Name

Sokolac

04.02.2022 08:41

Raskrsnica je kod nas

ODGOVORITE
Name

Miki

04.02.2022 12:31

Volio bi kad bi neko mogao narodu objasniti kako se postaje direktor instituta za nacionalnu i medjunarodnu bezbjednost i sa kojom kvalifikacijom.Vidimo da je cest gost na vasem programu kao i da otvoreno protagonira americke stavove,a da se samo sjetimo da svoje stavove mjenjao u zavisnosti od polozaja koji je obavljao.Ako se ne varam nekad je predstavljan kao politicki analiticar sto u sustini moze biti bilo ko

ODGOVORITE