Мора се ријешит питање измјена изборног закона

Током разговора предсједник ПДП-а је истакао потребу за измјенама Изборног закона БиХ.

Република Српска 03.02.2022 | 12:16
Мора се ријешит питање измјена изборног закона

Предсједник и потпредсједница ПДП-а, Бранислав Бореновић и Јелена Тривић, састали су се са амбасадорком Краљевине Шведске у БиХ Јоханом Стромквист. 

Током разговора предсједник ПДП-а је истакао потребу за измјенама Изборног закона БиХ.

- Понављамо скоро четири године и понављаћемо све док се не ријеши питање Изборног закона - захтијевамо измјене које ће омогућити фер и поштене изборе. Нећемо да се понавља "случај Добој" гдје су појединци имали могућност да украду 17.000 гласова и само нашим истрајношћу се та чињеница доказала на поновљеним изборима, међутим, за то још нико не одговара. Изборна корупција је зачетак сваке врсте високе корупције и када ту пошаст отклонимо можемо градити стабилније, просперитетније и срећније друштво, рекао је Бореновић.

Лидер ПДП-а је поновио став те странке  да је неопходно рјешити питање наметнутог „Инцковог закона“ кроз домаћи консензус и да је срамотна, понижавајућа одлука владајућег СНСД-а и његових трабаната да у правном систему БиХ прихвате и легализују још једну наметнуту одлуку високог представника у БиХ.

Јелена Тривић је рекла да је основна тема разговора била сложена политичка ситуација:

- Изразила сам жељу и наше настојање да на неким будућим састанцима разговарамо о инвестиционим потенцијалима Републике Српске и могућностима унапређења економске
сарадње умјесто што највећи дио пажње данас посвећујемо актуелној политичкој кризи, истакла је Тривићева.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

континуирано

03.02.2022 13:48

Вец сад су велике најаве миграција ,посебно омладине,према западу!!!А тек поцетак године!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАРИЦА КРАЉИЦА

03.02.2022 14:25

НАСА ЈЕЛЕНА КРАЉИЦА ЦАРИЦА.. НАРОД ЈЕ УЗ ЈЕЛЕНУ... а оне снсд фукаре додига висковица бисерку.. ИДУ У ОКТОБРУ У ЗАТВОРЕ ТАМНЕ ХОДНИКЕ ЦУЛАЊЕ НОКТИЈУ ВРАЦАЊЕ НАРОДНИХ ПАРА.. ПОРОДИЦЕ ДОДИГА СВИ НА РОБИЈУ.. 300 ГОД ЗАТВОРА ИМ ЈЕ МАЛО..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

03.02.2022 16:36

Ви сте то заковали криминалним избором чланова ЦИК-а БиХ.

ОДГОВОРИТЕ