Mora se riješit pitanje izmjena izbornog zakona

Tokom razgovora predsjednik PDP-a je istakao potrebu za izmjenama Izbornog zakona BiH.

Republika Srpska 03.02.2022 | 12:16
Mora se riješit pitanje izmjena izbornog zakona

Predsjednik i potpredsjednica PDP-a, Branislav Borenović i Jelena Trivić, sastali su se sa ambasadorkom Кraljevine Švedske u BiH Johanom Stromkvist. 

Tokom razgovora predsjednik PDP-a je istakao potrebu za izmjenama Izbornog zakona BiH.

- Ponavljamo skoro četiri godine i ponavljaćemo sve dok se ne riješi pitanje Izbornog zakona - zahtijevamo izmjene koje će omogućiti fer i poštene izbore. Nećemo da se ponavlja "slučaj Doboj" gdje su pojedinci imali mogućnost da ukradu 17.000 glasova i samo našim istrajnošću se ta činjenica dokazala na ponovljenim izborima, međutim, za to još niko ne odgovara. Izborna korupcija je začetak svake vrste visoke korupcije i kada tu pošast otklonimo možemo graditi stabilnije, prosperitetnije i srećnije društvo, rekao je Borenović.

Lider PDP-a je ponovio stav te stranke  da je neophodno rješiti pitanje nametnutog „Inckovog zakona“ kroz domaći konsenzus i da je sramotna, ponižavajuća odluka vladajućeg SNSD-a i njegovih trabanata da u pravnom sistemu BiH prihvate i legalizuju još jednu nametnutu odluku visokog predstavnika u BiH.

Jelena Trivić je rekla da je osnovna tema razgovora bila složena politička situacija:

- Izrazila sam želju i naše nastojanje da na nekim budućim sastancima razgovaramo o investicionim potencijalima Republike Srpske i mogućnostima unapređenja ekonomske
saradnje umjesto što najveći dio pažnje danas posvećujemo aktuelnoj političkoj krizi, istakla je Trivićeva.

(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

kontinuirano

03.02.2022 13:48

Vec sad su velike najave migracija ,posebno omladine,prema zapadu!!!A tek pocetak godine!!!!!

ODGOVORITE
Name

CARICA KRALJICA

03.02.2022 14:25

NASA JELENA KRALJICA CARICA.. NAROD JE UZ JELENU... a one snsd fukare dodiga viskovica biserku.. IDU U OKTOBRU U ZATVORE TAMNE HODNIKE CULANJE NOKTIJU VRACANJE NARODNIH PARA.. PORODICE DODIGA SVI NA ROBIJU.. 300 GOD ZATVORA IM JE MALO..

ODGOVORITE
Name

Milan

03.02.2022 16:36

Vi ste to zakovali kriminalnim izborom članova CIK-a BiH.

ODGOVORITE