Новак код Вучића: Неко посебан и већи од нас је данас овдје

“Никада се није догодило да у Председништву имамо толико људи у згради, да су све секретарице, сви из књиговодства, сви кувари и куварице, домари, дошли, јер су желели да виде Новака. Ко год да је долазио, а примио сам све државнике света, од данашњег америчког председника Џозефа Бајдена, преко Владимира Путина, и Си Ðинпинга, никада овако нешто нисам видео“, рекао је Вучић.

Србија 03.02.2022 | 10:38
Новак код Вучића: Неко посебан и већи од нас је данас овдје

- Председник Александар Вучић угостио је данас најбољег тенисера света Новака Ðоковића, којем је захвалио што је свуда Србију представљао часно и храбро и указао да никада ниједан гост у Председништву, осим Новака, није изазвао толико интересовање медија, ни запослених на Андрићевом венцу, што значи, како је рекао, да је "неко посебан и већи од свих нас данас ту".

Ðоковић је захвалио председнику на гостопримству, али пре свега на подршци коју су му Вучић, али и цела држава, пружили током догађаја у Аустралији, чије му власти нису дозволиле улазак у земљу, па ни учешће на првом гренд слему сезоне, Отвореном првенству Аустралије.

“Осетио сам потребу да вам се захвалим на подрсчи коју сте ми пружили, као и све државне институције, за време немилих догађаја у Аустралији. Иако сам био сам у притвору, суочен са много и проблема и изазова, нисам се осећао усамљено, јер сам имао подршку породице, блиских људи, пријатеља, али и читавог српског народа, добронамерних људи из региона и света, који су покушали да ми олакшају ситуацију”, рекао је Ðоковић.

Истакао је да сам председник, као и држава нису имали обавезу да му пруже подршку какву су пружили, нити се то подразумева, али се поштује, цени и не заборавља.

“Заузели сте се и стали иза мене и себе ставили у компромитовану политичку позицију, у оквиру међународних односа, и зато сам изузетно захвалан. То ћу памтити”, рекао је Ðоковић.

Најбољи тенисер света је истакао да ће његов однос према српском народу јачати из дана у дан.

Председник му је пожелео добродошлицу и констатовао да никада није видео толико новинара у Председништву.

“Никада се није догодило да у Председништву имамо толико људи у згради, да су све секретарице, сви из књиговодства, сви кувари и куварице, домари, дошли, јер су желели да виде Новака. Ко год да је долазио, а примио сам све државнике света, од данашњег америчког председника Џозефа Бајдена, преко Владимира Путина, и Си Ðинпинга, никада овако нешто нисам видео“, рекао је Вучић.

Он је казао да су се даме посебно дотеривале, а то све показује да је неко посебан и много већи дошао.

„Хвала што сте овде и показујете поштовање према својој Србији, што сте уз свој народ и земљу“, рекао је Вучић и захвалио Ðоковићу што је прославио нашу земљу.

Поновио је да, никада, а десет година је на различитим функцијама, није видео толики број људи да су дошли на догађај, што, констатовао је, говори колика је звезда Ðоковић и колико представља грађанима Србије.

„Хвала што сте се часно, храбро и на најлепши начин представљали нашу земљу и што ћете то чинити у будућности. Хвала и за велику борбу коју сте водили у Аустралији“, рекао је он.

Вучић је пренео да се са Ðоковићем чуо чим је сазнао за проблеме у Аустралији и рекао му „враћај се назад, шта ћеш тамо“.

„А онда сам видео колико је упоран, колико је желео да игра, да се на спортском пољу бори, да на спортском плану покаже колико је спреман да се избори не само за себе, већ своју земљу и покаже да је бољи од других“, објаснио је он.

Вучић је казао да је, када је Медведев после финала рекао да су „убили дечака у њему“, неки покушали да убију многе дечаке и девојчице у овој земљи, и изразио уверење да ће њихова срца још снажније да куцају за Србију и да су разумели шта оваква борба значи.

Рекао је да у финалу у Србији грађани нису знали за кога да навијају, да ли за Надала или Медведева, јер би победом Медведев могао претећи Ðоковића.

Вучић је изразио уверење да ће Ðоковић претећи Надала и Федерера на спортском плану.

„Осим личног успеха који сви желимо и у који верујемо једнако колико и ви, желим да замолим, а спремни смо да као држава помогнемо, ауторитетом, угледом и радом, допринесемо развоју тениског спорта у земљи, да имамо у будућности неке нове клинце који могу да се боре за нашу тробојку, грб, земљу. Ми смо спремни да помогнемо да организујете што више турнира. Имамо више финансијских могућности да тако нешто и остваримо“, поручио је Вучић.

Ðоковић је последње две недеље провео у Београду, али и Црној Гори, откако се вратио из Аустралије, а до састанка са председником није се званично оглашавао у медијима.

Зато је медије замолио за још мало стрпљења, јер ће се, каже, у наредних седам до 10 дана обратити јавности, са детаљима догађаја у Аустралији.

На његове речи се надовезао председник Вучић, поруком:

“Победиће их све, и на Ролан Гаросу, и на Вимблдону, и на УС опену. То ја предвиђам”.

(Тањуг)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Славша

03.02.2022 09:52

Продао се и Новак?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зззз Славиша

03.02.2022 10:59

Чему тај песимизам? Новак је само дошао да се захвали држави Србији за подршку коју му је дала када је био заробљен и стрпан у тамницу....Можда је могао доћи код мене и тебе да се захвали али на чему и зашто????

Name

Косовка бре

03.02.2022 11:00

Море завутииии бреее Цути бре Коме се продао аааа Највеци ид највецих Спортиста Треба га примити. Политуцари оду дође а Новак.остајеееее историју да писе Србију да дижееееееее Добро је сто те не знам Да ти опалим самарцину бре

Name

Пензионер

03.02.2022 11:14

А што "продао се"? Дај бре пусти политику, не каљај образ овом младом човеку. Ноле је краљ и нема он потребу да се било коме продаје, како ви кажете. Шта има лоше у томе што је познати спортиста и свјетски број један у тенису био гост председника своје земље....

Name

Ре

03.02.2022 11:26

Никад се Ноле неце продати! Нико њега не мозе купити! Покусаваце сугурно, али неце успјети!

Name

Ре Слависа

03.02.2022 19:45

Данас је ,назалост, све на продају, па како да не буде један спортиста са заврсеном основном сколом?

Name

Идеално

03.02.2022 10:17

Па јел могуће, да Додик не извирује преко Вучићевог рамена...овакав састанак, а он није тамо присутан, да се бар услика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.02.2022 12:57

Вероватно Ти је слика Додика у спаваћој?

Name

Нас

03.02.2022 10:30

Ноле је бајбољи у свему???

ОДГОВОРИТЕ
Name

099

03.02.2022 10:33

понос србије и србског народа преседник и тенисер А ЛЕКСАНДАР И НОВАК понос србског народа и дрзаве србије

ОДГОВОРИТЕ
Name

0998

03.02.2022 12:16

Само такви као ти,глупи,који не знају да пису,могу тако размисљати...мени је вас зао а и мене који морам да зивим у дрзави у којој је таквих будала вецина и који одлуцују и доводе овакве будале на власт

Name

Кхал Дрого

03.02.2022 11:04

Сасвим је нормално да предсједник било које земље угости успјешног спортисту, невезано да ли је то знак истнског поштовања према достигнућима спортисте или зарад подизања политичког рејтинга. Са друге стране, Новак Ђоковић је велики спортиста, велики шампион, истински родољуб и људска величина, што су већ сами по себи опасни "гријеси", а за армију аутошовиниста, комплексаша који имају порив омаловажити људе који су за живота нешто постигли као и за оне умова контаминираних дневном политиком који помно прате сваки корак "дежурног злоће" то су већ "неопростиви гријеси". Зато ће и ову вијест, која је како написах нешто сасвим нормално у било којој земљи, пропратити пакосним и злобним коментарима, у тежњи да испадну малициозни испашће чешће само глупи. Не мари, превише је Новак велики да би му нашкодиле малициозне поруке дежурних критичара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

03.02.2022 11:05

Новак Ђоковић је прије свега спортиста, а не политичар. Волио ја Вучића, или не, он је легитимни предједник Србије. Покојни Драгош Калајић је био противник Слободана Милошевића, али је у Паризу на једном састанку демонстративно устао и одговорио саговорнику у одбрани не Слободана Милошевића, него институције Предсједника Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

03.02.2022 13:04

@Раде Исто тако је и мене стид Предсједништва БиХ, све тројице али их поштујем као колективног шефа државе Босне и Херцеговине!

Name

Еееее....

03.02.2022 11:19

Е још само да одигра нешто за Србију и стане под Српску заставу гдје се пјева "боже правде",а и да мало плаћа порез Србији,то се до сада није е дешавало,а било је прилике на олимпијади и другим наступима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

03.02.2022 14:29

Да ли је могуће да је код нас Народ оволико неписмен и безобразан ! Порез се плаћа тамо гдје зарадиш паре, игра и наступа под заставом Србије. Сад када би тражио Држављанство било које Државе добио би га као од шале, али ето он и даље игра под заставом Србије ! Наступи по безвезним такмичењима, типа олимпијада, носе само ризик од повреда и изостанка са правих такмичења, тако да се код оваквих Спортиста то толерише.

Name

Два највеца Србина

03.02.2022 11:53

Два највеца Србина на слици у задњих десетине година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАБ

03.02.2022 20:55

О Нолету свако може да има своје мишљење, а ја мислим да је доказао да у Аустралији када мачке нема и мишеви коло играју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балкане мој

03.02.2022 22:54

Нас мудри народ зна да казе:"једном к'о ни једном". Еееее ако се,поготово званицно, деси јос једном...

ОДГОВОРИТЕ