Тужилаштво: Новак Ђоковић користио валидне тестове

Прво основно јавно тужилаштво у Београду, одбацило је кривичну пријаву потписника "Будимир Гром" у којој се наводи да су непозната лица сачинила фалсификовану исправу – ПЦР потврде, које је касније употребио Новак Ðоковић за изузеће од вакцинације при уласку у Аустралију, као и приликом изјављивања жалбе на одлуку о укидању визе.

Тенис 02.02.2022 | 17:48
Тужилаштво: Новак Ђоковић користио валидне тестове

Пријава је тужилаштву била поднесена 12. јануара електронским путем против непознатог лица због извршења кривичног дјела фалсификовање исправе, саопштило је тужилаштво.

Тужилаштво је извршило неопходне провјере, у ком циљу је упућен захтјев за прикупљање потребних обавештења Министарству здравља Републике Србије ради провјере тачности података, односно навода из кривичне пријаве.

Тужилаштво је данас обавијештено од стране Министарства здравља да је инспекцијским надзором у установама из Плана мреже утврђено да су потврде о резултату тестирања на вирус корону на које се указује у кривичној пријави аутентичне.

"Увидом у електронску базу података приликом надзора о извршеним тестирањима на присуство вируса Цовид 19 за лице Новак Ђоковић утврђено да је он више пута тестиран и да су и потврде о резултату тестирања од дана 16.12.2021. године и од дана 22.12.2022. године валидне", прецизира тужиалштво.

Након прикупљених података тужилаштво је рјешењем одбацило кривичну пријаву, обзиром да пријављено дело није кривично дјело за које се гони по службеној дужности.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дјоле

02.02.2022 16:57

?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

02.02.2022 18:59

Ок,ако је тако. Има још за угрожавање здравља грађана.То је горе

Name

Пешо

02.02.2022 18:18

Никако ми није јасно, зашто се Новак Ђоковић тестирао у Србији, а не у Монаку гдје живи и има пријављено мјесто боравка? Ако неко зна нека ми одговори.

ОДГОВОРИТЕ