Tužilaštvo: Novak Đoković koristio validne testove

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, odbacilo je krivičnu prijavu potpisnika "Budimir Grom" u kojoj se navodi da su nepoznata lica sačinila falsifikovanu ispravu – PCR potvrde, koje je kasnije upotrebio Novak Ðoković za izuzeće od vakcinacije pri ulasku u Australiju, kao i prilikom izjavljivanja žalbe na odluku o ukidanju vize.

Tenis 02.02.2022 | 17:48
Tužilaštvo: Novak Đoković koristio validne testove

Prijava je tužilaštvu bila podnesena 12. januara elektronskim putem protiv nepoznatog lica zbog izvršenja krivičnog djela falsifikovanje isprave, saopštilo je tužilaštvo.

Tužilaštvo je izvršilo neophodne provjere, u kom cilju je upućen zahtjev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu zdravlja Republike Srbije radi provjere tačnosti podataka, odnosno navoda iz krivične prijave.

Tužilaštvo je danas obaviješteno od strane Ministarstva zdravlja da je inspekcijskim nadzorom u ustanovama iz Plana mreže utvrđeno da su potvrde o rezultatu testiranja na virus koronu na koje se ukazuje u krivičnoj prijavi autentične.

"Uvidom u elektronsku bazu podataka prilikom nadzora o izvršenim testiranjima na prisustvo virusa Covid 19 za lice Novak Đoković utvrđeno da je on više puta testiran i da su i potvrde o rezultatu testiranja od dana 16.12.2021. godine i od dana 22.12.2022. godine validne", precizira tužialštvo.

Nakon prikupljenih podataka tužilaštvo je rješenjem odbacilo krivičnu prijavu, obzirom da prijavljeno delo nije krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Djole

02.02.2022 16:57

?

ODGOVORITE
Name

Grga

02.02.2022 18:59

Ok,ako je tako. Ima još za ugrožavanje zdravlja građana.To je gore

Name

Pešo

02.02.2022 18:18

Nikako mi nije jasno, zašto se Novak Đoković testirao u Srbiji, a ne u Monaku gdje živi i ima prijavljeno mjesto boravka? Ako neko zna neka mi odgovori.

ODGOVORITE