Борељ: Повлачење из преговора није прихватљива опција

- Шеф европске дипломатије Жозп Борељ изјавио је данас да повлачење из преговора о Изборном закону "неће бити прихватљива опција".

Босна и Херцеговина 31.01.2022 | 14:31
Борељ: Повлачење из преговора није прихватљива опција

Борељ је ово рекао у одговору на писма која су председницима Европског Савета и Европске комисије, као и њему упутили председници оба дома Парламентарне скупштине БиХ Бакир Изетбеговић и Денис Звиздић.

Борељ каже да ЕУ помно прати ситуацију у Босни и Херцеговини и недвосмислено је опредељена према њеној ЕУ перспективи, као "јединствене уједињене и суверене земље".

"Обнављање извршног мандата операције Алтхеа од Савета безбедности Уједињених нација у новембру 2021. године још једном потврђује непоколебљиву опредељеност ЕУ да подржи власти Босне и Херцеговине у обезбеђивању сигурног окружења", написао је Борељ.

Истакао је да је ЕУ дубоко забринута због продужене политичке кризе и блокаде државних институција, што је, како каже, неприхватљиво.

"Разговарао сам о тренутној ситуацији у Босни и Херцеговини с министрима спољних послова ЕУ у новембру и наставићемо да пратимо ситуацију. Министри спољних послова истакли су потребу да се сви политички актери одрекну провокативне и реторике поделе, наставе дијалог и позабаве се питањима која упорно подстичу тензије у земљи", навео је Борељ, пренео је сарајевски портал Клиx.

Нагласио је да све политичке странке треба да се врате у државне институције у пуном капацитету и допринесу добром функционисању Парламентарне скупштине, Председништва и Савета министара.

(Тањуг) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Па

31.01.2022 13:42

Па видјели смо како се Додик весели то што нису договорене измјене изборног закона након разговора са Драганом Човићем? И шта ће предузети ови из ЕУ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар Велики

31.01.2022 15:01

Заједно са тобом и ови дебили из ЕУ треба да се потруде па да Додику оперу главу. Али онако како то раднице из улица фењера чине.

Name

xxx

31.01.2022 14:40

теско дрзави коју амер храни и нато брани ту нитије када било дрзаве нитице бити какваје дрзава када несме мрднит нити прднит да нема амера или брисела ово је прави правцати тамни вилајет или колонија није дрзава нитице када бити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

31.01.2022 14:42

Какви преговори, немој дати паре и све ћеш добити, или ће их народ поскидати, нек народ не добије три плате и доћиће памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брацо драга

31.01.2022 14:51

Овим из Еуропе главна фора, Забринути смо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дно дна!

31.01.2022 15:04

БиХ регирају криминални кругови, овдје треба да ради најприје полиција, а не изборни закон!

ОДГОВОРИТЕ