Подршка трговцима у бијељинском Агротржном центру

Градоначелник Бијељине је рекао да ће подржати ове људе како би што прије ријешили проблеме.

Република Српска 31.01.2022 | 12:06
Подршка трговцима у бијељинском Агротржном центру

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић разговарао је са трговцима на Агротржном центру "Кнез Иво од Семберије" о проблемима који оптерећују њихово пословање и могућностима Градске управе да им пружи помоћ и подршку.

- Трговци се жале на изостанак обећане помоћи у виду смањења цијене закупнине од стране руководства компаније АД "Град", која управља Агротржним центром. Иако је руководство ове фирме у медијима објавило да је ово обећање испуњено у разговору са трговцима и увидом у документацију коју су ми данас показали обавјештен сам да никакво смањење закупнине није извршено", казао је Петровић.

Такође, уз присуство представника градског Одјељења за привреду, наводи он, разговарали смо о обухватању ових трговаца мјерама финансијске помоћи из градског буџета како бу ублажили последице пандемије вируса корона, којима ови људи нису били обухваћени у претходној години.

"За мене је вома важно и то што се већина присутних позитивно изјаснила о одлуци о нерадној недељи за трговачке радње и подржала је наставак њеног провођења у Бијељини", казао је Петровић.

Градоначелник Бијељине је рекао да ће подржати ове људе како би што прије ријешили проблеме.

"Заједно са трговцима и пољопривредницима захтјеваћемо од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, које је надлежно за управљање предузећем АД "Град", хитно рјешавање проблема и помоћ људима који послују на Агротржном центру, као и коначно рјешавање власничког статуса над овим стратешким предузећем у складу са интересима свих грађана Бијељине", истакао је градоначелник Петровић.

(БН) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Р Милан

31.01.2022 20:58

Страшно.....број радних дана смањен за четири, а обавезе остале исте!!?? Смањити закупнине, пропорционално смањити Градске и Републичке таксе,, смањити давања за ПИО сходно мањем броју радних дана....Али како, када градска и републичка власт нису на истом фону..... Пустити људе да раде, да зарадјују,, нису на терету друштву, они пуне буџет....али и поштено и коректно платити оне који раде!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

снеско белиц

02.02.2022 11:48

"За мене је вома важно и то што се већина присутних позитивно изјаснила о одлуци о нерадној недељи за трговачке радње и подржала је наставак њеног провођења у Бијељини", казао је Петровић. Тако млад а тако мудар, отвори под хитно продавницу и зиви од ње и напусти позицију коју имас тренутно.

ОДГОВОРИТЕ