Podrška trgovcima u bijeljinskom Agrotržnom centru

Gradonačelnik Bijeljine je rekao da će podržati ove ljude kako bi što prije riješili probleme.

Republika Srpska 31.01.2022 | 12:06
Podrška trgovcima u bijeljinskom Agrotržnom centru

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović razgovarao je sa trgovcima na Agrotržnom centru "Кnez Ivo od Semberije" o problemima koji opterećuju njihovo poslovanje i mogućnostima Gradske uprave da im pruži pomoć i podršku.

- Trgovci se žale na izostanak obećane pomoći u vidu smanjenja cijene zakupnine od strane rukovodstva kompanije AD "Grad", koja upravlja Agrotržnim centrom. Iako je rukovodstvo ove firme u medijima objavilo da je ovo obećanje ispunjeno u razgovoru sa trgovcima i uvidom u dokumentaciju koju su mi danas pokazali obavješten sam da nikakvo smanjenje zakupnine nije izvršeno", kazao je Petrović.

Takođe, uz prisustvo predstavnika gradskog Odjeljenja za privredu, navodi on, razgovarali smo o obuhvatanju ovih trgovaca mjerama finansijske pomoći iz gradskog budžeta kako bu ublažili posledice pandemije virusa korona, kojima ovi ljudi nisu bili obuhvaćeni u prethodnoj godini.

"Za mene je voma važno i to što se većina prisutnih pozitivno izjasnila o odluci o neradnoj nedelji za trgovačke radnje i podržala je nastavak njenog provođenja u Bijeljini", kazao je Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine je rekao da će podržati ove ljude kako bi što prije riješili probleme.

"Zajedno sa trgovcima i poljoprivrednicima zahtjevaćemo od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, koje je nadležno za upravljanje preduzećem AD "Grad", hitno rješavanje problema i pomoć ljudima koji posluju na Agrotržnom centru, kao i konačno rješavanje vlasničkog statusa nad ovim strateškim preduzećem u skladu sa interesima svih građana Bijeljine", istakao je gradonačelnik Petrović.

(BN) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

R Milan

31.01.2022 20:58

Strašno.....broj radnih dana smanjen za četiri, a obaveze ostale iste!!?? Smanjiti zakupnine, proporcionalno smanjiti Gradske i Republičke takse,, smanjiti davanja za PIO shodno manjem broju radnih dana....Ali kako, kada gradska i republička vlast nisu na istom fonu..... Pustiti ljude da rade, da zaradjuju,, nisu na teretu društvu, oni pune budžet....ali i pošteno i korektno platiti one koji rade!!

ODGOVORITE
Name

snesko belic

02.02.2022 11:48

"Za mene je voma važno i to što se većina prisutnih pozitivno izjasnila o odluci o neradnoj nedelji za trgovačke radnje i podržala je nastavak njenog provođenja u Bijeljini", kazao je Petrović. Tako mlad a tako mudar, otvori pod hitno prodavnicu i zivi od nje i napusti poziciju koju imas trenutno.

ODGOVORITE