Канада: Други дан протеста против обавезне вакцинације

- Демонстранти против обавезне вакцинације за камионџије који прелазе америчко-канадску границу, већ други дан паралишу главни град Канаде, а хиљаде демонстраната придружило се такозваном конвоју слободе у Отави.

Свијет 30.01.2022 | 23:32
Канада: Други дан протеста против обавезне вакцинације

Полиција је покренула истраге након неколико инцидената, укључујуцћи истицање застава са свастиком и снимак жене која гола плеше на гробу Незнаног војника, преноси Би-Би-Си.

Министарка одбране Канаде Анита Ананд рекла је да су инциденти "изван сваке осуде", а полиција Отаве је на Твитеру објавила да је сада у току "неколико истрага о скврнављењу бројних споменика у главном граду", као и због "претећег, незаконитог, застрашујућег понашања према полицији, запосленима у градској управи и другим појединцима", али и због оштецћења возила градског саобраћаја.

На другим местима широм града, камионџије су блокирале улице око зграде канадског парламента, а градоначелник Отаве Џим Вотсон рекао је да су неки демонстранти малтретирали особље у народној кухињи, захтевајуцћи бесплатне оброке јер су ресторани одбили да их угосте због неношења маске у затвореном простору.

(Тањуг Фото: Агенције) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Др Миланка✅

30.01.2022 22:54

Цеска исто је протесвовала ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

31.01.2022 12:31

И Њемацка и Француска и многе друге земље, само сто медији не извјеставају. У Загребу су свакодневни протести, али не мозе се то видјети осим на нету. Свака им цаст да јос има слободарског духа у народима свијета ?

Name

Никола

30.01.2022 23:17

Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

31.01.2022 12:58

Тако треба и у БиХ Убрзо ће, само док људима пукне филм има да их нема.

ОДГОВОРИТЕ