"Власт нас увлачи у тензије, а циљ је проклета корист"

"Владајућа коалиција је толико безобразна да нас годинама увлачи у спиралу константних тензија да би остварили неку проклету политичку корист. Овдје је кључно питање како ријешити наметнути Инцков закон како би се вратили у институције”, рекао је Бореновић.

Република Српска 30.01.2022 | 16:41
"Власт нас увлачи у тензије, а циљ је проклета корист"

Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да би било добро да се усвоје промјене изборног закона које се тичу самог изборног процеса и гласања како би имали фер и поштене изборе, те да би то био добар искорак. Истиче да те измјене називају техничким, али да су оне ипак суштинске јер би вратиле повјерење грађана у изборни процес.

“Унапређење интегритета бирачких одбора, скенирање гласачких листића, поштовање регистрације политичких субјеката и рјешавања проблема гласања из иностранства – потребно је да се врати повјерење грађана у резултате избора, да они буди плод искрене и суштинске воље бирача. Ми из ПДП-а јако смо заинтересовани за фер и поштене изборе”, рекао је Бореновић за Н1.

Истакао је како вријеме пролази те да су поједине политичке странке свјесно радила на томе да вријеме прође и да се сутра тражи изговор за евентуални неуспјех. Али, нагласио је како жели вјеровати да је могуће усвојити технички пакет за изборни закон.

Рекао је и то како ПДП није био у Неуму јер је имао раније преузете обавезе, али да је присуствовао другим састанцима који су раније одржани.

За Н1 коментарисао је и најављену посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске, као и позив који је Чубриловић упутио Бакиру Изетбеговићу и Драгану Човићу.

“Мислим да владајућа коалиција у Републици Српској, али и на нивоу БиХ се погубила. Немају визију како изаћи из озбиљне политичке кризе. Највећу одговорност носе СДА, ХДЗ и СНСД и не видим како мисле да таквим разним спиновима и бацањем тешких политичких димних бомби и заказивање посебних сједница рјешавају питања за које у овој земљи зна чији је посао. Уставом је све образложено. Владајућа коалиција је толико безобразна да нас годинама увлачи у спиралу константних тензија да би остварили неку проклету политичку корист. Овдје је кључно питање како ријешити наметнути Инцков закон како би се вратили у институције”, рекао је Бореновић.

Н1

 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Татар

30.01.2022 17:04

Главни проблем је народ који све више постаје свестан а они немају модус како човека натерати да на гласању баш њих заокружи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

30.01.2022 21:48

Оно кад сам причаш и сањаш о власти... а она недостижна.

Name

Мирослав

30.01.2022 17:13

Да сте ви донијели сличан закон Инзко не бих имао потрдбе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

yоки

30.01.2022 17:28

Власт не зели никакве промјене на изборима јер је усаврсила крадју гласова у оваквом нацину гласања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

30.01.2022 17:55

Па ви из опозиције својим наступом разводњавате сваку прилику Републике Српске за враћање одузетих надлежности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИСЛИ

30.01.2022 18:22

ПОСТОВАНИ МОЈ НАРОДЕ. АКО ЦРВЕНА СЕКТА И ЊЕЗИНИ САТЕЛИТИ ОТАНУ У ВЛАСТИ ПОСЛИЈЕ ОКТОМБРА. САМО СМО СЕБИ ПОТПИСАЛИ УНИШТЕЊЕ. КАО ОНИ СТО СУ УНИШТИЛИ СЕЛА ПОЉОПРИВРЕДУ. ШУМЕ. ПРЕДУЗЕЦА. ОНО СТО НАМ ЈЕ ВРЕДНИЈЕ ДЈЕЦУНАМ ОТЈЕРАЛИ. ПОГЛЕДАЈ ТЕ НАМ ГРАДОВЕ ПОТПУНО НАМ ПУСТЕ. А БАЈА НАМ СЕ ЦИНИЧКИМ ОСМЈЕХОМ СМИЈЕ У ЛИЧЕ. МОЈ НАРОДЕ ИЗВОЛИТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАВНА КУХИЊА. КОНТЕЈНЕР..

30.01.2022 18:30

БОРЕНОВИЧУ, ТАЈ ЗÁКОН ВП. ИНСКО ДОНИО ЈЕ ИСПРОВОЦИРАН НАШÍМ ВЕЛИКИМ БАЈАЈОМ ДОДИГГОМ, А НА КРАЈŮ ТАЈ ЗÁКОН ЈЕ ТРЕБАЛО ДОНИЈЕЛИ НÁШ Б И Х. ПАРЛАМЕНТ, А НА КРАЈŮ НЕЗНÁМ ШТА СМЕТА У ТОМ ЗÁКОНŮ, ДА БУДЕМО РЕАЛНИ ГЕНОЦИД СЕ ДЕСИЛО ШТО ЈЕ И САМ ДОДИГГ ПРИЗНАО А МЕĎУНАРОДНИ СУД ПОТВРДИО ПО ХИЉДАМА ДОКАЗА И ДОКУМЕНАТА. СТИМ СЕ МОРАМО ЈЕДНОМ ПОМИРИТИ, БИО СИ БОРАЦ ВОЈСКЕ СРБСКÉ, МОЖДА НИСИ УЧЕСТВОВАО АЛИ УБИЈАЊА, ЗВЈЕРСТВА, ГЕНОЦИД РАДИЛЕ СУ СВЕ ТŘИ ЗАРАЧЕНЕ СТРАНЕ. БИЛО НЕПОНОВИЛО СЕ. У ТОМ ПОЈЕБАНОМ ЗÁКОНŮ НЕОСУДЈУЈЕ СЕ НИ ЈЕДАН НÁРОД КАО ЦЈЕЛИНА НЕГО САМО ПО ЈЕДИНЦИ НАГЛАШЕНИ ИМЕНОМ И ПРЕЗИМЕНОМ И ТО ИЗ СВА ТŘИ НÁРОДА И ОСТАЛИ. ПРЕМА ТОМЕ НЕВИДÍМ НИШТА ТУ СПОРНО ДАЛИ ЈЕ ТО ДОНИО ВП. ИНСКО ИЛИ ПАРЛАМЕНТ Б И Х. А ТО ИСТО САДА ПРЕДЛАЖЕ И ДОДИГГ СА КАО МАЛИМ ИЗМЈЕНАМА,....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ЈАВНА КУХИЊА КОНТЕЈНЕР

30.01.2022 22:02

Бирај момак по свом укусу шведски сто, а знаш ли ти уопште шта значи ријечГЕНОЦИД???? Р аслитај се,информиши, па пиши а дотле ШУТИ

Name

Циљ

31.01.2022 05:24

А ста је вас опозиције циљ, него да дођете на власт. Не видим да сте ни у чему другачији. Пљујете једни на друге, а ништа не покушавате да промените. Народу све теже, све поскупело, нико о томе и не прича, очито да је вама свима добро, једини циљ и једним и другим је власт. Једним да је задрже а другим да је освоје. Тешко овом народу и са једним и другим.

ОДГОВОРИТЕ