"Vlast nas uvlači u tenzije, a cilj je prokleta korist"

"Vladajuća koalicija je toliko bezobrazna da nas godinama uvlači u spiralu konstantnih tenzija da bi ostvarili neku prokletu političku korist. Ovdje je ključno pitanje kako riješiti nametnuti Inckov zakon kako bi se vratili u institucije”, rekao je Borenović.

Republika Srpska 30.01.2022 | 16:41
"Vlast nas uvlači u tenzije, a cilj je prokleta korist"

Lider PDP-a Branislav Borenović rekao je da bi bilo dobro da se usvoje promjene izbornog zakona koje se tiču samog izbornog procesa i glasanja kako bi imali fer i poštene izbore, te da bi to bio dobar iskorak. Ističe da te izmjene nazivaju tehničkim, ali da su one ipak suštinske jer bi vratile povjerenje građana u izborni proces.

“Unapređenje integriteta biračkih odbora, skeniranje glasačkih listića, poštovanje registracije političkih subjekata i rješavanja problema glasanja iz inostranstva – potrebno je da se vrati povjerenje građana u rezultate izbora, da oni budi plod iskrene i suštinske volje birača. Mi iz PDP-a jako smo zainteresovani za fer i poštene izbore”, rekao je Borenović za N1.

Istakao je kako vrijeme prolazi te da su pojedine političke stranke svjesno radila na tome da vrijeme prođe i da se sutra traži izgovor za eventualni neuspjeh. Ali, naglasio je kako želi vjerovati da je moguće usvojiti tehnički paket za izborni zakon.

Rekao je i to kako PDP nije bio u Neumu jer je imao ranije preuzete obaveze, ali da je prisustvovao drugim sastancima koji su ranije održani.

Za N1 komentarisao je i najavljenu posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, kao i poziv koji je Čubrilović uputio Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću.

“Mislim da vladajuća koalicija u Republici Srpskoj, ali i na nivou BiH se pogubila. Nemaju viziju kako izaći iz ozbiljne političke krize. Najveću odgovornost nose SDA, HDZ i SNSD i ne vidim kako misle da takvim raznim spinovima i bacanjem teških političkih dimnih bombi i zakazivanje posebnih sjednica rješavaju pitanja za koje u ovoj zemlji zna čiji je posao. Ustavom je sve obrazloženo. Vladajuća koalicija je toliko bezobrazna da nas godinama uvlači u spiralu konstantnih tenzija da bi ostvarili neku prokletu političku korist. Ovdje je ključno pitanje kako riješiti nametnuti Inckov zakon kako bi se vratili u institucije”, rekao je Borenović.

N1

 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Tatar

30.01.2022 17:04

Glavni problem je narod koji sve više postaje svestan a oni nemaju modus kako čoveka naterati da na glasanju baš njih zaokruži

ODGOVORITE
Name

Посматрач

30.01.2022 21:48

Оно кад сам причаш и сањаш о власти... а она недостижна.

Name

Miroslav

30.01.2022 17:13

Da ste vi donijeli sličan zakon Inzko ne bih imao potrdbe.

ODGOVORITE
Name

yoki

30.01.2022 17:28

Vlast ne zeli nikakve promjene na izborima jer je usavrsila kradju glasova u ovakvom nacinu glasanja.

ODGOVORITE
Name

Milan

30.01.2022 17:55

Pa vi iz opozicije svojim nastupom razvodnjavate svaku priliku Republike Srpske za vraćanje oduzetih nadležnosti.

ODGOVORITE
Name

MISLI

30.01.2022 18:22

POSTOVANI MOJ NARODE. AKO CRVENA SEKTA I NJEZINI SATELITI OTANU U VLASTI POSLIJE OKTOMBRA. SAMO SMO SEBI POTPISALI UNIŠTENJE. KAO ONI STO SU UNIŠTILI SELA POLJOPRIVREDU. ŠUME. PREDUZECA. ONO STO NAM JE VREDNIJE DJECUNAM OTJERALI. POGLEDAJ TE NAM GRADOVE POTPUNO NAM PUSTE. A BAJA NAM SE CINIČKIM OSMJEHOM SMIJE U LIČE. MOJ NARODE IZVOLITE.

ODGOVORITE
Name

JAVNA KUHINJA. KONTEJNER..

30.01.2022 18:30

BORENOVIČU, TAJ ZÁKON VP. INSKO DONIO JE ISPROVOCIRAN NAŠÍM VELIKIM BAJAJOM DODIGGOM, A NA KRAJŮ TAJ ZÁKON JE TREBALO DONIJELI NÁŠ B I H. PARLAMENT, A NA KRAJŮ NEZNÁM ŠTA SMETA U TOM ZÁKONŮ, DA BUDEMO REALNI GENOCID SE DESILO ŠTO JE I SAM DODIGG PRIZNAO A MEĎUNARODNI SUD POTVRDIO PO HILJDAMA DOKAZA I DOKUMENATA. STIM SE MORAMO JEDNOM POMIRITI, BIO SI BORAC VOJSKE SRBSKÉ, MOŽDA NISI UČESTVOVAO ALI UBIJANJA, ZVJERSTVA, GENOCID RADILE SU SVE TŘI ZARAČENE STRANE. BILO NEPONOVILO SE. U TOM POJEBANOM ZÁKONŮ NEOSUDJUJE SE NI JEDAN NÁROD KAO CJELINA NEGO SAMO PO JEDINCI NAGLAŠENI IMENOM I PREZIMENOM I TO IZ SVA TŘI NÁRODA I OSTALI. PREMA TOME NEVIDÍM NIŠTA TU SPORNO DALI JE TO DONIO VP. INSKO ILI PARLAMENT B I H. A TO ISTO SADA PREDLAŽE I DODIGG SA KAO MALIM IZMJENAMA,....

ODGOVORITE
Name

RE JAVNA KUHINJA KONTEJNER

30.01.2022 22:02

Biraj momak po svom ukusu švedski sto, a znaš li ti uopšte šta znači riječGENOCID???? R aslitaj se,informiši, pa piši a dotle ŠUTI

Name

Cilj

31.01.2022 05:24

A sta je vas opozicije cilj, nego da dođete na vlast. Ne vidim da ste ni u čemu drugačiji. Pljujete jedni na druge, a ništa ne pokušavate da promenite. Narodu sve teže, sve poskupelo, niko o tome i ne priča, očito da je vama svima dobro, jedini cilj i jednim i drugim je vlast. Jednim da je zadrže a drugim da je osvoje. Teško ovom narodu i sa jednim i drugim.

ODGOVORITE