Затражен притвор за радника дјечијег дома

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, након испитивања осумњиченог лица А.К., из Бањалуке, ставио је данас приједлог за одређивање мјере притвора Окружном суду у Бањалуци, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело обљуба са дјететом млађим од петнаест година, почињено на штету малољетног лица.

Република Српска 30.01.2022 | 14:34
Затражен притвор за радника дјечијег дома

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

Такође, приједлог за притвор је затражен и због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело, те из разлога ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда и узнемирењу јавности сходно Закону о кривичном поступку Републике Српске.

- Окружно јавно тужилаштво је 24 децембра 2021. године запримило је извјештај о предузетим мјерама и радњама, због постојања основа сумње на одређене полне радње између радника и штићенице ЈУ "Дом Рада Врањешевић" - саопштено је из Окружног тужилаштва.

У саопштењу се истиче да је Тужилаштво након спроведених истражних радњи дошло до нових чињеница да је почињено кривично дјело обљуба са дјететом млађим од петнаест година, те је одмах наложило да се лице иницијала А.К. лиши слободе, а након криминалистичке обраде уз извјештај о почињеном кривичном дјелу спроведе у Окружно јавно тужилаштво.

- О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци. О даљем току истраге и поступању Окружног јавног тужилаштва у циљу заштите малољетне оштећене као и у циљу заштите истраге, ово Тужилаштво не може износити информација о предузимању даљих истражних радњи - истиче се у саопштењу.

Срна, фото- Српскаинфо 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Клик

30.01.2022 14:56

Ма ста притвор??? У затвор с њим.наредних 30година .нек пропадне и његова младост.као сто је пропала овој малољетној дјевојци.питање каква це јој будуцнист бити с обзиром да је вец сад истраумирана.ово је брука и срамота овог друства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

30.01.2022 19:44

5 година робије без права жалбе јер је уништио млад живот и оставио дјевојчици трауме за цијели живот

Name

Залосно и бедно

30.01.2022 18:07

Страсно,ко све хода овом земљом. Наравно ако су ове оптузбе тацне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.01.2022 20:28

Све је то кадар секте. Луди, дрогирани, пијани, итд.