Zatražen pritvor za radnika dječijeg doma

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja osumnjičenog lica A.K., iz Banjaluke, stavio je danas prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina, počinjeno na štetu maloljetnog lica.

Republika Srpska 30.01.2022 | 14:34
Zatražen pritvor za radnika dječijeg doma

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Takođe, prijedlog za pritvor je zatražen i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i uznemirenju javnosti shodno Zakonu o krivičnom postupku Republike Srpske.

- Okružno javno tužilaštvo je 24 decembra 2021. godine zaprimilo je izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama, zbog postojanja osnova sumnje na određene polne radnje između radnika i štićenice ЈU "Dom Rada Vranješević" - saopšteno je iz Okružnog tužilaštva.

U saopštenju se ističe da je Tužilaštvo nakon sprovedenih istražnih radnji došlo do novih činjenica da je počinjeno krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina, te je odmah naložilo da se lice inicijala A.K. liši slobode, a nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovede u Okružno javno tužilaštvo.

- O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci. O daljem toku istrage i postupanju Okružnog javnog tužilaštva u cilju zaštite maloljetne oštećene kao i u cilju zaštite istrage, ovo Tužilaštvo ne može iznositi informacija o preduzimanju daljih istražnih radnji - ističe se u saopštenju.

Srna, foto- Srpskainfo 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Klik

30.01.2022 14:56

Ma sta pritvor??? U zatvor s njim.narednih 30godina .nek propadne i njegova mladost.kao sto je propala ovoj maloljetnoj djevojci.pitanje kakva ce joj buducnist biti s obzirom da je vec sad istraumirana.ovo je bruka i sramota ovog drustva.

ODGOVORITE
Name

Boris

30.01.2022 19:44

5 godina robije bez prava žalbe jer je uništio mlad život i ostavio djevojčici traume za cijeli život

Name

Zalosno i bedno

30.01.2022 18:07

Strasno,ko sve hoda ovom zemljom. Naravno ako su ove optuzbe tacne.

ODGOVORITE
Name

Re

30.01.2022 20:28

Sve je to kadar sekte. Ludi, drogirani, pijani, itd.