Станић: Држава умјесто мајка, постала маћеха

Држава би требало да буде мајка свој дјеци без родитељског старања, али код нас је изгледа маћеха. За пропусте и незапамћен злочин у Дому Рада Врањешевић одговорност је на министру здравља и социјалне заштите, његовом помоћнику за социјалну заштиту као и директору дома Рада Врањешевић и тражимо њихову оставку",  истакао је др Слободан Станић, предсједник Ресорног одбора за здравство СДС.

Република Српска 30.01.2022 | 12:08
Станић: Држава умјесто мајка, постала маћеха

„Партијско запошљавање, сумњиве конкурсне процедуре доводе врло сумњиве особе јако близу незаштиченој дјеци и то је произвело ове страшне догађаје. Влада, министарство и управа дома умјесто да буду друга мајка незаштићеној дјеци, постали су им маћеха“, рекао је др Станић.

Он каже да дјеловање може бити превентивно и корективно, а превентивно дјеловање је подузимање корака прије него што настане проблем.

„Увијек уз стадо јагњади иду вукови. Тако гдје су год дјеца, ту се привлаче педофили, у школама, у спорту, у музици, у домовима за дјецу.... Процес запошљавања и контрола запослених по том питању мора бити ригорозн,а а казне драконске", поручио је Станић.

Он каже да је случај у Дому Рада Врањешевић очигледно корективно дјеловање институција, јер је проблем већ ескалирао.
„Министарство и управа дома би требало да мијењају дјеци родитеље, колико је то могуће.

Оваква кашњења у дјеловању су недопустива. Кад већ налажете контролу, обавите је и у установама у којима се проблем није десио. Урадите то превентивно, како се не би десило у будућности!“ – закључио је Станић.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Искрено

30.01.2022 11:36

Сви проблеми и јесу у институцијама. Ми то немамо годинама. То и птице на грани знају. Чуј тужилаштво знало прије мјесец дана и ништа није учинило. И он поново урадио зло дјетету. Треба ли даље коментарисати??!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.01.2022 11:48

Највише проблема је од судства. Са толиким платама а да не раде и да им политика наређује није нормално.

Name

Ре

30.01.2022 12:52

Док је год тузиластво и судство оволико корумпирано и стити и подрзава криминал, нема ни правде, ни институција, ни дрзаве, ни друства.

Name

ОЈТ

30.01.2022 14:30

Па знате ли ви ко све ради у Тузиластву? Народ се крсти.Ко је био тамо, зна.

Name

Јово

30.01.2022 12:10

У нормалним дрзавама за овакве афере падају Владе земаља, а овде јос нема реакције Владе и санкција за министра и директора. Да имају части и морала већ би оставке поднијели министар и директор. Вишковићу ста чекаш ако си премијер?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

30.01.2022 12:55

Директор дома је директно одговоран сто педофили и злоцинци раде у дому. Директор мисли да је његова обавеза да попије кафу и прими плату. Прво директора у затвор на испитивање, тако це се вратити одговорност у јавне институције од посебног знацаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мекилетио

30.01.2022 13:48

Увијек су се појављивали овакви проблеми у дому. Сваки пут без одговорности. Безумна власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мала

30.01.2022 14:33

Ста им ради струцна слузба? Гоји се. Нека нико не одговара. Сви су све радили по закону, а дјеца зртве. Сви паметни и струцни, а дјецу стално нападају. И воле се фотографисати и кезити кад медији додју. Ма све њих треба "расцерати". Директора првог ногом у дупе. Доста не траума тој дјеци и без њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварност

30.01.2022 14:49

Директор дома је сам требао дати оставку, у нормалном друштву је тако, али пошто код нас такви немају морала ни одговорности, све остаје као да се ништа није догодило. Дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

31.01.2022 09:40

Станицу извини се добрим мацехама лицно их знам