Stanić: Država umjesto majka, postala maćeha

Država bi trebalo da bude majka svoj djeci bez roditeljskog staranja, ali kod nas je izgleda maćeha. Za propuste i nezapamćen zločin u Domu Rada Vranješević odgovornost je na ministru zdravlja i socijalne zaštite, njegovom pomoćniku za socijalnu zaštitu kao i direktoru doma Rada Vranješević i tražimo njihovu ostavku",  istakao je dr Slobodan Stanić, predsjednik Resornog odbora za zdravstvo SDS.

Republika Srpska 30.01.2022 | 12:08
Stanić: Država umjesto majka, postala maćeha

„Partijsko zapošljavanje, sumnjive konkursne procedure dovode vrlo sumnjive osobe jako blizu nezaštičenoj djeci i to je proizvelo ove strašne događaje. Vlada, ministarstvo i uprava doma umjesto da budu druga majka nezaštićenoj djeci, postali su im maćeha“, rekao je dr Stanić.

On kaže da djelovanje može biti preventivno i korektivno, a preventivno djelovanje je poduzimanje koraka prije nego što nastane problem.

„Uvijek uz stado jagnjadi idu vukovi. Tako gdje su god djeca, tu se privlače pedofili, u školama, u sportu, u muzici, u domovima za djecu.... Proces zapošljavanja i kontrola zaposlenih po tom pitanju mora biti rigorozn,a a kazne drakonske", poručio je Stanić.

On kaže da je slučaj u Domu Rada Vranješević očigledno korektivno djelovanje institucija, jer je problem već eskalirao.
„Ministarstvo i uprava doma bi trebalo da mijenjaju djeci roditelje, koliko je to moguće.

Ovakva kašnjenja u djelovanju su nedopustiva. Кad već nalažete kontrolu, obavite je i u ustanovama u kojima se problem nije desio. Uradite to preventivno, kako se ne bi desilo u budućnosti!“ – zaključio je Stanić.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Iskreno

30.01.2022 11:36

Svi problemi i jesu u institucijama. Mi to nemamo godinama. To i ptice na grani znaju. Čuj tužilaštvo znalo prije mjesec dana i ništa nije učinilo. I on ponovo uradio zlo djetetu. Treba li dalje komentarisati??!!

ODGOVORITE
Name

Re

30.01.2022 11:48

Najviše problema je od sudstva. Sa tolikim platama a da ne rade i da im politika naređuje nije normalno.

Name

Re

30.01.2022 12:52

Dok je god tuzilastvo i sudstvo ovoliko korumpirano i stiti i podrzava kriminal, nema ni pravde, ni institucija, ni drzave, ni drustva.

Name

OJT

30.01.2022 14:30

Pa znate li vi ko sve radi u Tuzilastvu? Narod se krsti.Ko je bio tamo, zna.

Name

Jovo

30.01.2022 12:10

U normalnim drzavama za ovakve afere padaju Vlade zemalja, a ovde jos nema reakcije Vlade i sankcija za ministra i direktora. Da imaju časti i morala već bi ostavke podnijeli ministar i direktor. Viškoviću sta čekaš ako si premijer?

ODGOVORITE
Name

Srbin

30.01.2022 12:55

Direktor doma je direktno odgovoran sto pedofili i zlocinci rade u domu. Direktor misli da je njegova obaveza da popije kafu i primi platu. Prvo direktora u zatvor na ispitivanje, tako ce se vratiti odgovornost u javne institucije od posebnog znacaja.

ODGOVORITE
Name

Mekiletio

30.01.2022 13:48

Uvijek su se pojavljivali ovakvi problemi u domu. Svaki put bez odgovornosti. Bezumna vlast.

ODGOVORITE
Name

Mala

30.01.2022 14:33

Sta im radi strucna sluzba? Goji se. Neka niko ne odgovara. Svi su sve radili po zakonu, a djeca zrtve. Svi pametni i strucni, a djecu stalno napadaju. I vole se fotografisati i keziti kad mediji dodju. Ma sve njih treba "rascerati". Direktora prvog nogom u dupe. Dosta ne trauma toj djeci i bez njih.

ODGOVORITE
Name

Stvarnost

30.01.2022 14:49

Direktor doma je sam trebao dati ostavku, u normalnom društvu je tako, ali pošto kod nas takvi nemaju morala ni odgovornosti, sve ostaje kao da se ništa nije dogodilo. Dno dna.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

31.01.2022 09:40

Stanicu izvini se dobrim macehama licno ih znam