"Српска треба више пријатеља у свијету"

"Република Српска треба више пријатеља у свијету и нема никакве потребе да буде у сукобу са Њамачком, Европском Унијом, САД и другим западним силама, посебно због чињенице да су све институције Републике Српске донијеле одлуке да је наше опредјељење западно и да Српска жели да буде дио европске породице, рекао је потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак. 

Република Српска 30.01.2022 | 10:42
"Српска треба више пријатеља у свијету"

Црнадак је одржао предавање представницима Савјета младих ПДП-а из више општина Републике Српске на тему међународних односа. 

- Република Српска треба више пријатеља у свијету и нема никакве потребе да буде у сукобу са Њамачком, Европском Унијом, САД и другим западним силама, посебно због чињенице да су све институције Републике Српске донијеле одлуке да је насе опредјељење западно и да Српска жели да буде дио европске породице, рекао је Црнадак. 

Он је рекао да кроз дипломатске активности и међународно дјеловање Република Српска треба да гради мостове, да спаја наш народ са свијетом, а не да се измишљају непријатељи и ствара негативан имиџ Српске у свијету.

- Република Српска треба да поздрави то што дипломатије најмоћнијих земаља поштују Дејтон и што данас као главни приоритет истичу борбу против корупције, јер је то највећи проблем у Републици Српској и БиХ, рекао је Црнадак. 

Црнадак је додао да је власт предвођена СНСД-ом увела је Републику Српску у бројне конфликте, увриједила је и омаловажавала многе земље и појединце, а ми од тога немамо баш никакву корист. 

- Напротив, таква политика је изоловала Републику Српску, а људи из руководства Републике означени су као негативци. Српска има снажно медјународно признање, заправо смо "држава у држави" и са тим се не смијемо играти, јер Република Српска није угрожена извана, него изнутра и зато главни приоритет треба да буде јачање наших институција и што брзе укључивање Српске и БиХ у Европску Унију, закључио је Црнадак.

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Милан

30.01.2022 10:00

Захваљујући надљудским напорима Република Српска је стекла пријатеље за које је само прије пар година било незамисливо и дјеловало нестварно да може од дојучерашњег љутог противника стећи пријатеље хао што је то Република Хрватска, затим стекла је Републику Словенију, па Републику Мађарску. Све се то догодило захваљујући потезима Милорада Додика и актуелног руководства Републике Српске, и браво на том запаженом успјеху! Живјели!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.01.2022 11:07

Све свјетске велесиле.

Name

Милан за ре

30.01.2022 12:33

Нису свјетске велесиле и не треба бити тако саркастичан, али да само са тим земљама имали заједнички језик 1990.године неби дошло до крвавог раплета југословенске кризе, оноликих страдања и патњи.

Name

Нострадамус

30.01.2022 19:15

Милане.Има она изрека ,,Лако је бити Генерал послије битке.Па ти сада размисљај,а ја мислим ако су нам ови пријатељи онда их је мало и премало.Па ако ови пријатељи виде да их пријатељство са нама коста много вецих пријатеља који су имали они це нам окренути ледја или боље рецено забит це нам ноз у ледја.Због тога били ми уз позицију или опозицију нама треба много висе пријатеља.Ја сам боље имати висе пријатеља као сто казе овај Црнадак.

Name

Верица

30.01.2022 10:12

Аман и два свијета .. . Добар си ... Видим и ти си мало напредовао ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рви

30.01.2022 10:24

Био си власт где су ти пријатељи и инвестиције.Све лопов до лопова макните се да додју млади на власт а не да бјезе одавде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој Рви

30.01.2022 13:30

Слажем се, али би додао да додју часни, поштени, паметни, способни, амбициозни не корумпирани којима ће бити на првом мјесту држава а не лични интерес. На жалост и медју младим људима има нечасних, похлепних, лопова, склоних корупцији и миту, намјештању тендера, личном интетесу и тд. А све ово одговара менталном склопу народа, јер и у народу има свега и свашта, а превасходно личног интереса. Већини политичара савршено одговара овакав ментални склоп градјана и зато и остају на власти.

Name

Ре

30.01.2022 10:29

Па зар ниси ти био министар спољних послова? Што ниси обезбједио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војо

30.01.2022 10:31

Ти си био министар, сто ниси створио пријатељства, а ходао си по цијелом свијету!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПДП

30.01.2022 10:39

Најбоља странка највисе има квалитетни кадрова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

30.01.2022 11:02

Шта си радио кад си био министар?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

30.01.2022 11:26

Па ти си био министар иностраних послова и обишао си о државном трошку све свјетске дестинације, а гдје су ти пријатељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Билл

30.01.2022 13:04

Био си мимистар..Јеси ли иједног пријатеља насао...Нема пара нема пријатеља.Цим дас милион одмах ето пријатеља док ти не опува остатак сто имас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хреша

30.01.2022 13:12

Игор Црнадак је изузетно поштен човјек. У његово вријеме, држава БиХ имала је запажене успјехе у међународној дипломатији и у трговини. Игор и Мирко Шаровић, под диригентском палицом ислусног политичара и прије свега ВЕЛИКОГ ЧОВЈЕКА Младена Иванића остварили су лавовске резултате. Нажалост, крајем 2018 године, Бурле долази у Сарајево, купљеним гласова, и дешава се ово што се дешава. Игор је добар човјек. Велики поздрав од Каришика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Облатна

30.01.2022 14:39

Јес' вала, пријатеља у зивоту никад доста!

ОДГОВОРИТЕ