"Srpska treba više prijatelja u svijetu"

"Republika Srpska treba više prijatelja u svijetu i nema nikakve potrebe da bude u sukobu sa Njamačkom, Evropskom Unijom, SAD i drugim zapadnim silama, posebno zbog činjenice da su sve institucije Republike Srpske donijele odluke da je naše opredjeljenje zapadno i da Srpska želi da bude dio evropske porodice, rekao je potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak. 

Republika Srpska 30.01.2022 | 10:42
"Srpska treba više prijatelja u svijetu"

Crnadak je održao predavanje predstavnicima Savjeta mladih PDP-a iz više opština Republike Srpske na temu međunarodnih odnosa. 

- Republika Srpska treba više prijatelja u svijetu i nema nikakve potrebe da bude u sukobu sa Njamačkom, Evropskom Unijom, SAD i drugim zapadnim silama, posebno zbog činjenice da su sve institucije Republike Srpske donijele odluke da je nase opredjeljenje zapadno i da Srpska želi da bude dio evropske porodice, rekao je Crnadak. 

On je rekao da kroz diplomatske aktivnosti i međunarodno djelovanje Republika Srpska treba da gradi mostove, da spaja naš narod sa svijetom, a ne da se izmišljaju neprijatelji i stvara negativan imidž Srpske u svijetu.

- Republika Srpska treba da pozdravi to što diplomatije najmoćnijih zemalja poštuju Dejton i što danas kao glavni prioritet ističu borbu protiv korupcije, jer je to najveći problem u Republici Srpskoj i BiH, rekao je Crnadak. 

Crnadak je dodao da je vlast predvođena SNSD-om uvela je Republiku Srpsku u brojne konflikte, uvrijedila je i omalovažavala mnoge zemlje i pojedince, a mi od toga nemamo baš nikakvu korist. 

- Naprotiv, takva politika je izolovala Republiku Srpsku, a ljudi iz rukovodstva Republike označeni su kao negativci. Srpska ima snažno medjunarodno priznanje, zapravo smo "država u državi" i sa tim se ne smijemo igrati, jer Republika Srpska nije ugrožena izvana, nego iznutra i zato glavni prioritet treba da bude jačanje naših institucija i što brze uključivanje Srpske i BiH u Evropsku Uniju, zaključio je Crnadak.

(BN)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Milan

30.01.2022 10:00

Zahvaljujući nadljudskim naporima Republika Srpska je stekla prijatelje za koje je samo prije par godina bilo nezamislivo i djelovalo nestvarno da može od dojučerašnjeg ljutog protivnika steći prijatelje hao što je to Republika Hrvatska, zatim stekla je Republiku Sloveniju, pa Republiku Mađarsku. Sve se to dogodilo zahvaljujući potezima Milorada Dodika i aktuelnog rukovodstva Republike Srpske, i bravo na tom zapaženom uspjehu! Živjeli!

ODGOVORITE
Name

re

30.01.2022 11:07

Sve svjetske velesile.

Name

Milan za re

30.01.2022 12:33

Nisu svjetske velesile i ne treba biti tako sarkastičan, ali da samo sa tim zemljama imali zajednički jezik 1990.godine nebi došlo do krvavog rapleta jugoslovenske krize, onolikih stradanja i patnji.

Name

Nostradamus

30.01.2022 19:15

Milane.Ima ona izreka ,,Lako je biti General poslije bitke.Pa ti sada razmisljaj,a ja mislim ako su nam ovi prijatelji onda ih je malo i premalo.Pa ako ovi prijatelji vide da ih prijateljstvo sa nama kosta mnogo vecih prijatelja koji su imali oni ce nam okrenuti ledja ili bolje receno zabit ce nam noz u ledja.Zbog toga bili mi uz poziciju ili opoziciju nama treba mnogo vise prijatelja.Ja sam bolje imati vise prijatelja kao sto kaze ovaj Crnadak.

Name

Verica

30.01.2022 10:12

Aman i dva svijeta .. . Dobar si ... Vidim i ti si malo napredovao ..

ODGOVORITE
Name

Rvi

30.01.2022 10:24

Bio si vlast gde su ti prijatelji i investicije.Sve lopov do lopova maknite se da dodju mladi na vlast a ne da bjeze odavde

ODGOVORITE
Name

Moj Rvi

30.01.2022 13:30

Slažem se, ali bi dodao da dodju časni, pošteni, pametni, sposobni, ambiciozni ne korumpirani kojima će biti na prvom mjestu država a ne lični interes. Na žalost i medju mladim ljudima ima nečasnih, pohlepnih, lopova, sklonih korupciji i mitu, namještanju tendera, ličnom intetesu i td. A sve ovo odgovara mentalnom sklopu naroda, jer i u narodu ima svega i svašta, a prevashodno ličnog interesa. Većini političara savršeno odgovara ovakav mentalni sklop gradjana i zato i ostaju na vlasti.

Name

Re

30.01.2022 10:29

Pa zar nisi ti bio ministar spoljnih poslova? Što nisi obezbjedio?

ODGOVORITE
Name

Vojo

30.01.2022 10:31

Ti si bio ministar, sto nisi stvorio prijateljstva, a hodao si po cijelom svijetu!

ODGOVORITE
Name

PDP

30.01.2022 10:39

Najbolja stranka najvise ima kvalitetni kadrova

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

30.01.2022 11:02

Šta si radio kad si bio ministar?

ODGOVORITE
Name

Istina

30.01.2022 11:26

Pa ti si bio ministar inostranih poslova i obišao si o državnom trošku sve svjetske destinacije, a gdje su ti prijatelji.

ODGOVORITE
Name

Bill

30.01.2022 13:04

Bio si mimistar..Jesi li ijednog prijatelja nasao...Nema para nema prijatelja.Cim das milion odmah eto prijatelja dok ti ne opuva ostatak sto imas

ODGOVORITE
Name

Hreša

30.01.2022 13:12

Igor Crnadak je izuzetno pošten čovjek. U njegovo vrijeme, država BiH imala je zapažene uspjehe u međunarodnoj diplomatiji i u trgovini. Igor i Mirko Šarović, pod dirigentskom palicom islusnog političara i prije svega VELIKOG ČOVJEKA Mladena Ivanića ostvarili su lavovske rezultate. Nažalost, krajem 2018 godine, Burle dolazi u Sarajevo, kupljenim glasova, i dešava se ovo što se dešava. Igor je dobar čovjek. Veliki pozdrav od Karišika.

ODGOVORITE
Name

Oblatna

30.01.2022 14:39

Jes' vala, prijatelja u zivotu nikad dosta!

ODGOVORITE