Мост обећавате 50 година! ДОДИК: Жалите се Тити!

Током данашње посјете бањалучком насељу Чесма, Додик је покушао да на градску управу на челу са Драшком Станивуковићем пребаци одговорност за спорост у реализацији пројекта изградње моста на ријецу Врбас у овом насељу. У томе су га омели поједини мјештани који су га подсјетили да тај проблем није ријешен у посљедњих 20, па и 50 година!

Република Српска 28.01.2022 | 18:30
Мост обећавате 50 година! ДОДИК: Жалите се Тити!

Предсједник СНСД Милорад Додик, директор предузећа “Путеви Републике Српске” Давор Кострешевић и предсједник ГрО СНСД Владо Ђајић посјетили су бањалучко насеље Чесма и локацију будућег моста који би овај дио града требало квалитетније да повеже с центром.

Додик је изјавио да је Република Српска обезбиједила пет милиона КМ за изградњу моста преко Врбаса и да треба што прије започети реализацију пројекта због промјена цијене грађевинског материјала.

– Желимо да обавијестимо јавност да смо ми спремни да распишемо тендер, али не можемо га расписати ако се не ријеше имовинско – правни односи.(…)Мој апел Градској управи је да то што прије ријеши и да уважи интересе људи. Не можемо од људи који су ту правити сиротињу, рекао је Додик и додао да је он лично спреман да пронађе новац да се ријеше имовинско – правни проблеми.

На ове Додикове ријечи реаговао један од присутних мјештана и подсјетио га на ранија обећања СНСД-а о изградњи моста у Чесми.

– Ја овдје живим и запамтио сам задњу посјету. Овај мост обећавате 50 година, а ја сам овдје већ 20 година, добацио је мјештанин.

Након Додика је говорио директор “Путева РС” Давор Кострешевић, а онда је Додик, изигравајући церемонијал – мајстора понудио новинарима да им се “обрати и неко испред мјесне заједнице”.

Исти мјештанин је поново реаговао и добацио да “не треба нико из мјесне заједнице”.

– Има већ 50 година да ми ово чекамо!- рекао је.

На ове ријечи Додик му је у свом препознатљивом стилу одбрусио:

– Жали се онда Тити, јебо те!

Иако је већина новинара већ отишла, Додик је наставио расправу са мјештанима наставио. Грађани су се жалили на инфраструктурне проблеме који се споро рјешавају годинама, разроване улице, урушен насип који треба да их штити од поплава… Након више вербалних дуела, Додик је неке од мјештана оптужио да су дошли “да развале” скуп.

Поједини су га демантовали и позивали на слогу и српско јединство, подсјећајући га да су проблеми с поплавама, путевима, водом и мостом присутни годинама и да их управо људи из СНСД-а нису рјешавали док су били на позицијама извршне власти у граду.

На све ово Додик је одлазећи једном од њих у свом стилу добацио: Не сери!

На Додикове тврдње реаговао је и градоначелник Драшко Станивуковић који је рекао да је све спремно да “Путеви РС” распишу тендер за изградњу моста у Чесми. Истиче да је град издвојио средства за рјешавање имовинско-правних односа и да су грађани потписали сагласност.

Станивуковић напомиње да из градске управе од децембра зову директора “Путева РС” како би потписали меморандум о сарадњи на овом пројекту.

– Ми смо потпуно ревидирали пројекат, а ја сам инсистирао да се промјени визуелни идентитет моста, јер је на том мјесту требао да буде веома ружан мост, као индустријски, али ми смо направили украсно подмостовље и то ће дати нови визуелни идентитет нашем граду, додао је Станивуковић.

Он је позвао “Путеве РС” да распишу тендер и нагласио да му је драго што постоји воља “Путева РС” и Владе РС да се финансира овај пројекат и да је битно да се што прије почне са изградњом.