Вучић разговарао са европским посредницима

- Председник Србије Александар Вучић указао је данас у разговору са посредницима Европског парламента у међустраначком дијалогу на бројне и константне опструкције којима власти у Приштини, супротно свим демократским стандардима и европским вредностима, покушавају да лише Србе са Косова и Метохије да остваре своје бирачко право на априлским изборима.

Република Српска 28.01.2022 | 16:02
Вучић разговарао са европским посредницима

Председник је са посредницима, Тањом Фајонон, Владимиром Билчиком и бившим посланицима Кнутом Флекенштајном и Едуардом Куканом, разговарао о сугестијама у вези са процесима који се односе на предстојеће изборе у Србији, као и о потешкоћама са којима се суочавају Срби са Косова и Метохије у остваривању гласачких права, саопштила је прес служба председника.

Вучић је истакао да је од почетка показао спремност и вољу да саслуша све аргументоване предлоге и да је много тога већ урађено у циљу унапређења изборних услова, како би се на адекватан начин дошло до атмосфере поверења и одоговорности свих учесника у најозбиљнијем демократском процесу у држави какви су избори.

Посредници су разговор са представницима опозиције оценили као конструктиван и упознали председника са појединим сугестијама у вези са изборним процесом, али и са предложеним изменама Закона о избору народних посланика, као и о текућем раду Привременог надзорног тела за праћење медија.

Посредници Европског парламента истакли су важност слободног, фер и транспарентног изборног процеса. Они ће наставити да дају пун допринос у оквирима својих компетенеција и експертизе у циљу општег унапређења предизборне атмосфере у Србији, уз настојање да се благовремено дође до конкретних резултата, саопштено је после разговора.

Посредници Европског парламента су се осврнули на резултат недавно одржаног референдума и поздравили завршетак овог важног корака у реформи Устава у циљу јачања независности правосуђа, у складу са стратешким избором Србије за приступање Европској унији, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника.

Рад на независности правосуђа мора да се настави, а независност правосуђа остаје један од најјачих стубова сваке модерне демократије, наводи се у саопштењу.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јаффа

28.01.2022 18:52

Кад би избори нешто мијењали не би нам их дозволили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балкане мој

30.01.2022 08:58

Неки разговарају, неки опет, иду по своје мисљење. То брале,роде мој, није исто.

ОДГОВОРИТЕ