Литванки уручено писмо из Пољске готово 51 годину касније!

Писмо написано некадашњој 12-годишњој девојчици у Литванији Геновефи Клоновској уручено је у децембру, скоро 51 годину касније након што га је послала пријатељица са којим се дописивала из Пољске.

Занимљивости 28.01.2022 | 15:42
Литванки уручено писмо из Пољске готово 51 годину касније!

“Мислила сам да се неко шали са мном – рекла је Геновефа Клоновска након што јој је уручено писмо у којем су биле ручно рађена ружа у боји и две папирне лутке, пренео је Гардијан

Писмо је, заједно са још 17 других, испало из вентилационе рупе овог лета, прљаво и у стању распадања, пошто је срушен зид у бившој пошти на периферији Вилњуса.

“Радници су предложили да бацимо стара писма, али сам уместо тога позвао пошту“, рекао је Јургис Вилутис, власник зграде. “Тако сам срец́ан што су се заинтересовали.”

Писма, из касних 1960-их и раних 1970-их, вероватно је сакрио бескрупулозан поштански радник након што их је претражио у потрази за готовином или драгоценостима, рекао је Вилутис. Литванија је тада била део Совјетског Савеза, а пошиљаоци су били рођаци емигранти или пријатељи из места као што су Аустралија, Пољска и Русија.

У Виљнусу су се променила имена улица и њихова нумерација, а радници поште месецима су тражили праве куц́е и разговарали са садашњим станарима и суседима, тражец́и где су се примаоци преселили.

Пронађено је само пет прималаца. У неколико случајева деци преминулих прималаца уручено је изгубљено писмо.

“Осец́али смо моралну дужност да ово урадимо”, рекла је Деиманте Зебраускаите, шеф одељења за корисничко искуство у Пошти Литваније.

Једна дама је упоредила ово искуство са примањем поруке од флаше бачене у море. Људи су били емотивни. Неки су сматрали да су видели део свакодневног живота својих преминулих родитеља.

У писму Клоновској, печатираном 1970. године и достављеном у децембру прошле године, девојка по имену Ева пожалила се да аутобуси више не стижу до њеног села, због чега је морала да пешачи по хладноц́и од -23Ц (-9,4Ф). Тражила је и слике глумаца.

Сада у својим 60-им годинама, Клоновска се не сец́а девојке. Вероватно је писала Еви након што је пронашла своју адресу у огласу за другаре у новинама, а веза је престала након што писмо није уручено. <див цласс="флуид-wидтх-видео-wраппер"><ифраме титле="YоуТубе видео плаyер" срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/НнОнНсцQИИИ" наме="фитвид0" фрамебордер="0" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен" дата-мце-фрагмент="1">

 

Извор:<а хреф="хттпс://занимљивостидана.цом/">Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар