Тема разговора Путина и Си Ђипинга безбједност у Европи

Бидући разговор Путина и Си Ђипинга тицаће се највише америчко-руског дијалога као и стратешке стабилности у Европи, изјавио је Дмитри Песков.

Свијет 28.01.2022 | 13:16
Тема разговора Путина и Си Ђипинга безбједност у Европи

"Председници Русије и Кине, Владимир Путин и Си Ђинпинг, током предстојећег разговора у Пекингу обратиће посебну пажњу на руско-амерички дијалог, гаранције о безбедности и стратешкој стабилности у Европи", рекао је он.

"Верујем да ће добар део разговора бити искоришћен на размену мишљења о актуелним међународним питањима. Разговори ће укључити причу о стратешкој стабилности у Европи, безбедносним гаранцијама које тражи Русија, дијалогу Русије и САД, као и Русије и НАТО, и причу о регионалним проблемима. Дневни ред је огроман", навео је Песков, преноси ТАСС.

Путин је за претходних 20 година више пута боравио у Кини, али због пандемије коронавируса последње две године није било узајамних посета лидера две земље.

Си Ђинпинг присуствоваће церемонији отварања Зимских олимпијских игара у Пекингу 4. фебруара, где ће се појавити и председник Русије Владимир Путин.

(Тањуг  Фото: ЕПА/ЕФЕ/ АЛЕXЕИ НИКОЛСКY / КРЕМЛИН ПООЛ /)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Стаљин

28.01.2022 12:29

Правити пакт против НАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

28.01.2022 14:12

Могу да преле колико хоће..обојица без визе,и ако нису цјепљени неће ући у ЕУ..ако им САД и ЕУ уведу санкције могу се..сликат..нит руси могу јести свој плин,нити кинези своју јефтину,шкарт робу 9%квалитета

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алеx

29.01.2022 15:17

Па кина прави од скарта до најбољег квалитета. Тако да кина мозе целом свету увести санкције :) А руси нису у добром полозају, за њих се бринем.....

Name

Хе Хе

28.01.2022 15:16

Сви који су радили против Русије најебали су, Чеченија, Дагестан, Грузија, Украјина, чак је и Јерменија остала без Нагорно Карабаха када је окренула леђа Русији, а ви, како год хоћете !

ОДГОВОРИТЕ