Опроштај од Акија: Уз ковчег стоји дирљива посвета!

У Алеји великана загребачког гробља Мирогој данас се од Акија Рахимовског опраштају неутешни чланови породице, најближи пријатељи и колеге.

Магазин 27.01.2022 | 15:55
Опроштај од Акија: Уз ковчег стоји дирљива посвета!

Међу њима су Хусеин Хасанефендић Хус, Маријан Бркић, Златан Стипишић Гибонни, Дино Јелусић, Кристина Тина Кресник и бројни други.

Испред ковчега са Акијевим телом стоји посвета са стиховима "Тужна је наша улица откад ниси ту... Јер тужну пјесму пјевају они што остају", из песме Парног ваљка "Моја је пјесма лагана".

Aki Rahimovski
ФОТО: ДРАГАН КАДИЋ

С обзиром на актуалне епидемиолошке мере, сви који су волели Акија и желе да му одају почаст, имају прилику то да учине код Зденца живота испред загребачког Хрватског народног казалишта, где могу донети цвеће и запалити свеће у спомен на овог јединственог и великог музичара.

Група 'Парни ваљак' је на друштвеним мрежама најавила да ће данас, истовремено с почетком сахране, представити посљедњу пјесму коју је отпјевао недавно преминули Аки Рахимовски.

"Данас тачно у 15 сати, за вријеме његовог испраћаја на Мирогоју, више од 150 радијских станица широм Хрватске и регије емитират ће пјесму 'Поново'", написали су из бенда на Фацебоок страници.

Како су истакнули, "Поново" је посљедња пјесма коју је Рахимовски отпјевао прије смрти прошле суботе.

Аки је изненада преминуо у суботу 22. јануара, у болници у Новом Месту где је завршио након што му је нагло позлило. Имао је 66 година.

Остаће упамћен као један од највећих вокалних интерпретатора, фронтмен Парног Ваљка и неуморни музичар који је кроз пет деценија каријере својим јединственим гласом и неуморном енергијом изведбе обележио животе свих генерација.

Aki Rahimovski
ФОТО: ДРАГАН КАДИЋ

(курир.рс/индеx.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар