Oproštaj od Akija: Uz kovčeg stoji dirljiva posveta!

U Aleji velikana zagrebačkog groblja Mirogoj danas se od Akija Rahimovskog opraštaju neutešni članovi porodice, najbliži prijatelji i kolege.

Magazin 27.01.2022 | 15:55
Oproštaj od Akija: Uz kovčeg stoji dirljiva posveta!

Među njima su Husein Hasanefendić Hus, Marijan Brkić, Zlatan Stipišić Gibonni, Dino Jelusić, Kristina Tina Kresnik i brojni drugi.

Ispred kovčega sa Akijevim telom stoji posveta sa stihovima "Tužna je naša ulica otkad nisi tu... Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju", iz pesme Parnog valjka "Moja je pjesma lagana".

Aki Rahimovski
FOTO: DRAGAN KADIĆ

S obzirom na aktualne epidemiološke mere, svi koji su voleli Akija i žele da mu odaju počast, imaju priliku to da učine kod Zdenca života ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, gde mogu doneti cveće i zapaliti sveće u spomen na ovog jedinstvenog i velikog muzičara.

Grupa 'Parni valjak' je na društvenim mrežama najavila da će danas, istovremeno s početkom sahrane, predstaviti posljednju pjesmu koju je otpjevao nedavno preminuli Aki Rahimovski.

"Danas tačno u 15 sati, za vrijeme njegovog ispraćaja na Mirogoju, više od 150 radijskih stanica širom Hrvatske i regije emitirat će pjesmu 'Ponovo'", napisali su iz benda na Facebook stranici.

Kako su istaknuli, "Ponovo" je posljednja pjesma koju je Rahimovski otpjevao prije smrti prošle subote.

Aki je iznenada preminuo u subotu 22. januara, u bolnici u Novom Mestu gde je završio nakon što mu je naglo pozlilo. Imao je 66 godina.

Ostaće upamćen kao jedan od najvećih vokalnih interpretatora, frontmen Parnog Valjka i neumorni muzičar koji je kroz pet decenija karijere svojim jedinstvenim glasom i neumornom energijom izvedbe obeležio živote svih generacija.

Aki Rahimovski
FOTO: DRAGAN KADIĆ

(kurir.rs/index.hr)

Komentari / 0

Ostavite komentar