О Додиковој најави повратка у парламент не бих да гатам

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић након данашњих разговора са представницима САД-а и ЕУ у вези с реформом Изборног закона БиХ рекао је да сматра како је направљен помак и да је ово посљедња шанса за измјене у овој изборној години.

Република Српска 26.01.2022 | 17:57
О Додиковој најави повратка у парламент не бих да гатам

"Разговарали смо о изборном процесу и реформама које се припремају годину дана. Ово је на неки начин посљедња шанса јер ако се сада не покрену и не направи договор улазимо у изборну годину са старим законом. Мислим да је направљен помак који даје шансу и перспективу да се може успјети. Мислим да су пресудни наредни дани и питања која се односе на ФБиХ. Добили смо један пакет или сет питања или одредби закона који би се мијењао укључујући и устав, а то је оно што смо прошли протеклих мјесеци", рекао је.

Шаровић каже да ће прегледати тај документ и дати своју ријеч.

"То је транспаретност изборног процеса, питања која се односе на бирачка мјеста, бројање гласова и друга унапређења. Најважније су одредбе које се односе на избор чланова Предсједништва БиХ, а нас је највише интересовало рјешење које смо заступали, а то је избор члана Предсједништва БиХ из Републике Српске без националне одреднице, а односи се исто на ФБиХ чиме би се имплементирала пресуда Сејдић-Финци", поручио је.

Што се тиче повратка представника Републике Српске у институције БиХ, које је лагано најавио Милорад Додик, лидер СДС-а каже да је то Додикова верзија о којој никога није упознао.

"Чули смо да је Додик данас рекао да ради на повратку у институције БиХ. То је све, не знамо шта се иза тога крије, видјећемо у Народној скупштини Републике Српске. Не бих да гатамо шта је он мислио", закључио је.

(БН/Клиx Фото: Аваз) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Немој да гастас

26.01.2022 17:17

Украјина, Југославија све то мирисе на Пољско цвијеце ... САГС ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

26.01.2022 19:49

Па ако сам добро упратио Додик није ни одлазио из Сарајева из заједницких институција. Он је само забранио другима да иду у Сарајево.

Name

Реално

26.01.2022 18:54

Ти си светионик Српске.Све знаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

26.01.2022 19:14

Вала баш. Нема дана да нас не освјетли неким својим бисером.

Name

Сања

26.01.2022 19:02

Немас ти појма.... само је вазно да се јавис

ОДГОВОРИТЕ
Name

вјетропир

26.01.2022 19:07

ама људи засто с е не би вратио испунио цовијек обецања ,повратио 140 отетих надлезности Зуницу Мазалице цекамо васе одговоре и супља правдања сви из позиције скините капу Вукану

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

26.01.2022 19:08

Све це Додик сад да одради...само да га не дирају. Прво се враца у Сарајево, трцецим кораком, а онда редом пристаје на све...ускоро укидање тенденциозног имена република српска...зиви били па видјели

ОДГОВОРИТЕ