Аки ће сутра бити сахрањен уз ову песму!

Александар Аки Рахимовски на последњи починак биће испраћен песмом ‘Саилинг‘ Рода Сјуарта, коју је Аки често певушио сину Кикију.

Магазин 26.01.2022 | 20:36
Аки ће сутра бити сахрањен уз ову песму!

– Татек лепо спава – рекао је пријатељима уплакани Кики Рахимовски, син Акија Рахимовског који ће у среду по последњи пут допутовати у Загреб. Популарни певач “Парног ваљка” у суботу је преминуо, установили су словенски лекари, од октазивања срчаног мишића.

 

Аки Рахимовски ће у четвртак у 15 сати бити сахрањен на загребачком Мирогоју у Алеји великана, у кругу породице и пријатеља.

Велики музичар на вечни починак биће испраћен песмом ‘Саилинг’ Рода Стјуарта, коју је Аки често певушио сину Кикију када је он још био беба.

<фигуре цласс="елWрап имгФулл"><имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2022/01/22/14/2877451_аки01-неwс1-александар-јовановиц-циле_фф.јпг?вер=1643197243" алт="Аки Рахимовски" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: АЛЕКСАНДАР ЈОВАНОВИЋ

Исконског музичара на последњи починак ће испратити и чланови клапе који ће уз његов гроб отпевати две македонске песме које је Аки много волио.

Обожаваоци “Парног ваљка” и Акија Рахимовског у уторак су покојном певачу одали почаст тако што су код Зденца живота на Тргу Републике Хрватске у Загребу запалили лампионе.

Група "Парни ваљак" на свом официјалном Јутјуб каналу објавила је емотивни видео посвећен преминулом Акију Рахимовском, човеку који је, с остатком бенда, обележио многе генерације својим гласом и песмама.

Уз песму "Јесен у мени" направљен је видео у којем се виде Акијеве фотографије за које је заслужан Саша Хузјак.

<фигуре цласс="елWрап имгФулл"><имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2022/01/22/14/2877433_аки01-неwс1-драган-кадиц_фф.јпг?вер=1643197256" алт="Аки Рахимовски" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ДРАГАН КАДИЋ

- Збогом пријатељу. Оставио си нам огромну празнину и величанствена сећања - написано је у опису видеа.

Акијеви сарадници из "Парног ваљка" огласили су се саопштењем када је њихов пријатељ изненада преминуо.

- Напустио нас је наш добри дух, пријатељ и саборац, Аки – човек који је живео за песму, бину и своју публику. Још смо у шоку и неверици и дубокој жалости те тренутно нисмо у стању да дајемо изјаве за медије - почели су они.

- Веселили смо се предстојећој турнеји и новом синглу. Ово је превелики губитак драгог нам пријатеља те вас у име његове породице и бенда молимо за разумевање. Овим путем желимо да се захвалимо публици, пријатељима и колегама на порукама подршке и изјавама саучешћа.

<див цласс="ембеддедЦонтент видео"><ифраме титле="YоуТубе видео плаyер" срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/WЗдВБХрфХдQ" wидтх="685" хеигхт="315" фрамебордер="0" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен" дата-мце-фрагмент="1">

(курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар