СНСД као враћа надлежности, а СДА им као не да

„СНСД као враћа надлежности, а СДА им као не да" је само предизборна прича која служи за поправљање пољуљаног политичког рејтинга партнера владајуће коалиције на нивоу БиХ СНСД-СДА-ХДЗ, казао је данас замјеник предсједника СДС Милан Радовић.

Република Српска 25.01.2022 | 10:29
СНСД као враћа надлежности, а СДА им као не да

Он је упозорио да из опозиционих партија из Федерације БиХ долази још радикалнија реторика од оне из СДА, што само додатно компликује ионако тешку политичку кризу.

Говорећу о промјенама Изборног закона БиХ замјеник предсједника СДС је рекао да би суштина промјена требале бити одредбе које би омогућиле фер изборе и бољу контролу њиховог одржавања.

"Заиста смо имали низ злоупотреба у претходном периоду. На бираче је вршен огроман притисак да своје гласачко право употријебе у складу са оним што је власт од њих захтијевала. Ако сте запослени били сте дужни да донесете одређен број гласова" рекао је Радовић и ову појаву назвао  "изборни инжињеринг путем јавног сектора". – поручио је Радовић. 
 
Радовић је рекао да ће СДС-ови посланици присуствовати посебној сједници НСРС на којој ће бити разговарано о повратку српских представника у институције БиХ, те да га не изненађује позив предсједника НСРС Недељка Чубриловића Бакиру Изетбеговићу у Драгану Човићу да присуствују овој сједници. 

"Они су у једној чврстој коалицији на нивоу БиХ. Реторика осовине СНСД-СДА-ХДЗ подгријава атмосферу пред сваке изборе, јер су им то једини преостали адути у рукама" рекао је Радовић нагласивши да њих не занима обим штете коју тиме наносе свим грађанима БиХ и њеној позицији у свијету.
 
Радовић је нагласио да је једини исправан начин да се представници Републике Српске врате у инстутитуције БиХ тај да на сједници Народне скупштине РС буде донесена одлука којом ће се то уредити, односно да се пониште раније одлуке којима је ова проблематика регулисана.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Дејан

25.01.2022 09:39

Кандидуј се ако смијес,а не паметуј овако. Покази да знас и да те народ воли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

25.01.2022 11:26

Дејане народ не трба да воли било кога вец да постује и да глас на изборима оном ко води постену и исправну политику и да та особа није упетљана у било какав криминал.нема висе идола...

Name

Ре Дејан

25.01.2022 11:34

Како се наш Миле кандидује а пуно непаметује и све даје свом народу, живио Миле и Душанка Мајкић да њих нема не би било РС и јави се Иги бар преко билборда и реци кои се то тајкун накачио на буџет БЛ.

Name

Искрено

25.01.2022 09:56

Све се код нас тако ради, тако се и ви који сте изабрани од стране грађана, заклињете док не прођу избори. Послије вас нема нигдје за исте те грађане. Иако су млади већином напустили ову земљу, хвала драгом Богу, нисмо ни ми луди што смо остали да не видимо шта радите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њима добро

25.01.2022 10:07

Глупани знају да је једном крајње одлуцено и прихвацено. Задња одлука вази и од стране свих у Би Х. Сад само ископрцају проблем Како би помогли једни дтругим вуци конопац и стварају тало за суладе навијаце , тј. манипулису осјецајима народа и блокирају напредак земље и бољитак свију . Њима је добро а народу нöк прица ко је у праву ко Није. И тако се врти у круг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перје

25.01.2022 10:34

ХДЗ се не брине за изборе.Док им је Комшића добијаће изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

25.01.2022 11:32

А ХДЗ као неутралан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко оксан

26.01.2022 11:24

А СТА БИ СДС.. КАО ХТЕО ПОТОМ

ОДГОВОРИТЕ