SNSD kao vraća nadležnosti, a SDA im kao ne da

„SNSD kao vraća nadležnosti, a SDA im kao ne da" je samo predizborna priča koja služi za popravljanje poljuljanog političkog rejtinga partnera vladajuće koalicije na nivou BiH SNSD-SDA-HDZ, kazao je danas zamjenik predsjednika SDS Milan Radović.

Republika Srpska 25.01.2022 | 10:29
SNSD kao vraća nadležnosti, a SDA im kao ne da

On je upozorio da iz opozicionih partija iz Federacije BiH dolazi još radikalnija retorika od one iz SDA, što samo dodatno komplikuje ionako tešku političku krizu.

Govoreću o promjenama Izbornog zakona BiH zamjenik predsjednika SDS je rekao da bi suština promjena trebale biti odredbe koje bi omogućile fer izbore i bolju kontrolu njihovog održavanja.

"Zaista smo imali niz zloupotreba u prethodnom periodu. Na birače je vršen ogroman pritisak da svoje glasačko pravo upotrijebe u skladu sa onim što je vlast od njih zahtijevala. Ako ste zaposleni bili ste dužni da donesete određen broj glasova" rekao je Radović i ovu pojavu nazvao  "izborni inžinjering putem javnog sektora". – poručio je Radović. 
 
Radović je rekao da će SDS-ovi poslanici prisustvovati posebnoj sjednici NSRS na kojoj će biti razgovarano o povratku srpskih predstavnika u institucije BiH, te da ga ne iznenađuje poziv predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića Bakiru Izetbegoviću u Draganu Čoviću da prisustvuju ovoj sjednici. 

"Oni su u jednoj čvrstoj koaliciji na nivou BiH. Retorika osovine SNSD-SDA-HDZ podgrijava atmosferu pred svake izbore, jer su im to jedini preostali aduti u rukama" rekao je Radović naglasivši da njih ne zanima obim štete koju time nanose svim građanima BiH i njenoj poziciji u svijetu.
 
Radović je naglasio da je jedini ispravan način da se predstavnici Republike Srpske vrate u instutitucije BiH taj da na sjednici Narodne skupštine RS bude donesena odluka kojom će se to urediti, odnosno da se ponište ranije odluke kojima je ova problematika regulisana.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Dejan

25.01.2022 10:39

Kandiduj se ako smijes,a ne pametuj ovako. Pokazi da znas i da te narod voli

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

25.01.2022 12:26

Dejane narod ne trba da voli bilo koga vec da postuje i da glas na izborima onom ko vodi postenu i ispravnu politiku i da ta osoba nije upetljana u bilo kakav kriminal.nema vise idola...

Name

Ре Дејан

25.01.2022 12:34

Како се наш Миле кандидује а пуно непаметује и све даје свом народу, живио Миле и Душанка Мајкић да њих нема не би било РС и јави се Иги бар преко билборда и реци кои се то тајкун накачио на буџет БЛ.

Name

Iskreno

25.01.2022 10:56

Sve se kod nas tako radi, tako se i vi koji ste izabrani od strane građana, zaklinjete dok ne prođu izbori. Poslije vas nema nigdje za iste te građane. Iako su mladi većinom napustili ovu zemlju, hvala dragom Bogu, nismo ni mi ludi što smo ostali da ne vidimo šta radite.

ODGOVORITE
Name

Njima dobro

25.01.2022 11:07

Glupani znaju da je jednom krajnje odluceno i prihvaceno. Zadnja odluka vazi i od strane svih u Bi H. Sad samo iskoprcaju problem Kako bi pomogli jedni dtrugim vuci konopac i stvaraju talo za sulade navijace , tj. manipulisu osjecajima naroda i blokiraju napredak zemlje i boljitak sviju . Njima je dobro a narodu nök prica ko je u pravu ko Nije. I tako se vrti u krug.

ODGOVORITE
Name

Perje

25.01.2022 11:34

HDZ se ne brine za izbore.Dok im je Komšića dobijaće izbore.

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

25.01.2022 12:32

A HDZ kao neutralan

ODGOVORITE
Name

Marko oksan

26.01.2022 12:24

A STA BI SDS.. KAO HTEO POTOM

ODGOVORITE