Атина паралисана због снијега, на улицама и војска

Снежни покривач је током протекле ноћи прекрио читаву грчку престоницу, ометајући ваздушни саобраћај и заробивши десетине возача на аутопуту.

Свијет 25.01.2022 | 09:29
Атина паралисана због снијега, на улицама и војска

Атика Одос, обилазници око Атине која повезује престоницу са аеродромом, на којој је тренутно на стотине возила и даље заробљено, јавља грчки портал Катимерини, а преноси Блиц.

Спасилачке екипе су се бориле током читаве ноћи да ослободе стотине возача у тренутку када је олуја, по имену "Елпида", захватила Грчку и прекрила Атину дебелим слојем снега, преноси агенција Ројтерс.

У акцији спасавања учествују јединице копнене војске са тешком механизацијом и санитетска возила.

Грчки министар за климатску кризу и цивилну заштиту Христос Стилијанидес је за такву ситуацију на обилазници окривио компанију која је задужена за ту саобраћајницу, наводећи да су њени челници на више састанака са представницима владе уверавали да ће имати довољно опреме како би пут остао отворен за саобраћај.

(Блиц  Фото:Сцхреенсхот/Тwиттер)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Несретници

25.01.2022 08:54

Грчка влада кажњава људе преко 60 година што неће цобу са сто евра, а овдје им крива компанија. Јадно и биједно. Не знају од снијега сачувати пут, а знају узети паре под паролом брину о животу. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несретниче

25.01.2022 20:35

...не пљуј православну Грчку! Каква год да је, православна је земља! Стиди се! Свако ко се спрда са праволqвним земљама, мора у затвор! Издајници! Потурице!

Name

Xx

25.01.2022 09:20

Сад могу да се скијају не само море плаźа

ОДГОВОРИТЕ