Atina paralisana zbog snijega, na ulicama i vojska

Snežni pokrivač je tokom protekle noći prekrio čitavu grčku prestonicu, ometajući vazdušni saobraćaj i zarobivši desetine vozača na autoputu.

Svijet 25.01.2022 | 09:29
Atina paralisana zbog snijega, na ulicama i vojska

Atika Odos, obilaznici oko Atine koja povezuje prestonicu sa aerodromom, na kojoj je trenutno na stotine vozila i dalje zarobljeno, javlja grčki portal Katimerini, a prenosi Blic.

Spasilačke ekipe su se borile tokom čitave noći da oslobode stotine vozača u trenutku kada je oluja, po imenu "Elpida", zahvatila Grčku i prekrila Atinu debelim slojem snega, prenosi agencija Rojters.

U akciji spasavanja učestvuju jedinice kopnene vojske sa teškom mehanizacijom i sanitetska vozila.

Grčki ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Hristos Stilijanides je za takvu situaciju na obilaznici okrivio kompaniju koja je zadužena za tu saobraćajnicu, navodeći da su njeni čelnici na više sastanaka sa predstavnicima vlade uveravali da će imati dovoljno opreme kako bi put ostao otvoren za saobraćaj.

(Blic  Foto:Schreenshot/Twitter)

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nesretnici

25.01.2022 08:54

Grčka vlada kažnjava ljude preko 60 godina što neće cobu sa sto evra, a ovdje im kriva kompanija. Jadno i bijedno. Ne znaju od snijega sačuvati put, a znaju uzeti pare pod parolom brinu o životu. Fuj.

ODGOVORITE
Name

Nesretniče

25.01.2022 20:35

...ne pljuj pravoslavnu Grčku! Kakva god da je, pravoslavna je zemlja! Stidi se! Svako ko se sprda sa pravolqvnim zemljama, mora u zatvor! Izdajnici! Poturice!

Name

Xx

25.01.2022 09:20

Sad mogu da se skijaju ne samo more plaźa

ODGOVORITE