МСП: Блумберг је објавио „новинарску патку“ усмерену против односа Кине и Русије

Извештај Блумберга о темама разговора између лидера Кине и Русије је „новинарска патка“, рекао је портпарол Министарства спољних послова Кине Џао Лиђијен.

Свијет 25.01.2022 | 08:43
МСП: Блумберг је објавио „новинарску патку“ усмерену против односа Кине и Русије

Такав потез представља вређање и провокацију против кинеско-руских односа, али и злонамерно ометање и подривање Зимских олимпијских игара у Пекингу, додао је Џао на јучерашњој конференцији за новинаре.

„Такав трик не може да обмане међународну заједницу“, казао је.

Новинар Итар-таса је у питању постављеном портпаролу Џау навео да је Блумберг недавно јавио да је у недавном разговору између лидера Кине и Русије, кинеска страна изразила наду да Русија неће извршити инвазију на Украјину током ЗОИ-а у Пекингу. Блумбергов извештај су негирали и Министарство спољних послова Русије и Амбасада Кине у Русији.

„Данашњи кинеско-руски односи су зрели, стабилни и чврсти и еластични. Две стране одржавају тесне контакте на свим нивоима. Сви покушаји намењени ометању развоја кинеско-руских односа и подривању међусобног поверења Кине и Русије су узалудни“, подвукао је Џао.

“Као подржаваоци и практичари олимпијског духа, ми се увек противимо политизацији спорта, нећемо пасти у замку појединих снага”, рекао је Џао, изражавајући уверење да ће Кина организовати једноставне, безбедне и фантастичне Зимске олимпијске игре и да ће обезбедити успешан и угодан боравак руског председника Владимира Путина и лидера других земаља у Пекингу.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Прњавор

25.01.2022 14:56

Хахахахахаха..док руси јадни стрепе,и ноге им клецају од страха од Амера,Украјинаца и НАТО савеза,кинези им се,ко курве,увлаче с леда,и већ се пола русије населили.То вам се зове абстракција.,одвлачење или скретање пажње,док виче:"гле лопова",он ти завуко и држи руку у џепу..сјеку им шуму,исушују језера..а они стрепе од амера које боли..она ствар за русима..шта им могу узет што већ нису?вотку?шта имају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.01.2022 16:12

Колико вец година има како су русима отели украјину европљани уз помоц цркве ал вратице то руси дио по дио а за кинезе се не брини нису руси тако наивни

Name

Неђо.25.01.2022

25.01.2022 21:29

Прњавор---тиси прљавко а не Прњавор.Немаш појма шта говориш нити знаш гдеси шупаљ. Прљавк,прљавко.

ОДГОВОРИТЕ