MSP: Blumberg je objavio „novinarsku patku“ usmerenu protiv odnosa Kine i Rusije

Izveštaj Blumberga o temama razgovora između lidera Kine i Rusije je „novinarska patka“, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Džao Liđijen.

Svijet 25.01.2022 | 08:43
MSP: Blumberg je objavio „novinarsku patku“ usmerenu protiv odnosa Kine i Rusije

Takav potez predstavlja vređanje i provokaciju protiv kinesko-ruskih odnosa, ali i zlonamerno ometanje i podrivanje Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, dodao je Džao na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

„Takav trik ne može da obmane međunarodnu zajednicu“, kazao je.

Novinar Itar-tasa je u pitanju postavljenom portparolu Džau naveo da je Blumberg nedavno javio da je u nedavnom razgovoru između lidera Kine i Rusije, kineska strana izrazila nadu da Rusija neće izvršiti invaziju na Ukrajinu tokom ZOI-a u Pekingu. Blumbergov izveštaj su negirali i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije i Ambasada Kine u Rusiji.

„Današnji kinesko-ruski odnosi su zreli, stabilni i čvrsti i elastični. Dve strane održavaju tesne kontakte na svim nivoima. Svi pokušaji namenjeni ometanju razvoja kinesko-ruskih odnosa i podrivanju međusobnog poverenja Kine i Rusije su uzaludni“, podvukao je Džao.

“Kao podržavaoci i praktičari olimpijskog duha, mi se uvek protivimo politizaciji sporta, nećemo pasti u zamku pojedinih snaga”, rekao je Džao, izražavajući uverenje da će Kina organizovati jednostavne, bezbedne i fantastične Zimske olimpijske igre i da će obezbediti uspešan i ugodan boravak ruskog predsednika Vladimira Putina i lidera drugih zemalja u Pekingu.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Prnjavor

25.01.2022 15:56

Hahahahahaha..dok rusi jadni strepe,i noge im klecaju od straha od Amera,Ukrajinaca i NATO saveza,kinezi im se,ko kurve,uvlače s leda,i već se pola rusije naselili.To vam se zove abstrakcija.,odvlačenje ili skretanje pažnje,dok viče:"gle lopova",on ti zavuko i drži ruku u džepu..sjeku im šumu,isušuju jezera..a oni strepe od amera koje boli..ona stvar za rusima..šta im mogu uzet što već nisu?votku?šta imaju?

ODGOVORITE
Name

Dragan

25.01.2022 17:12

Koliko vec godina ima kako su rusima oteli ukrajinu evropljani uz pomoc crkve al vratice to rusi dio po dio a za kineze se ne brini nisu rusi tako naivni

Name

Neđo.25.01.2022

25.01.2022 22:29

Prnjavor---tisi prljavko a ne Prnjavor.Nemaš pojma šta govoriš niti znaš gdesi šupalj. Prljavk,prljavko.

ODGOVORITE