У информацији европске полиције и имена двојице политичара из региона

- Атентатор је, према подацима Европола, већ радио такозване 'црне операције' за мафију и западне службе. За овај посао обећан му је хонорар од милион долара, плус сви трошкови и логистика. Испланирано је детаљно и његово извлачење из Србије након атентата и 'трајно смјештање' у једној земљи Јужне Америке - преноси саговорник Информера који је упознат са дојавом Европола.

Србија 24.01.2022 | 13:58
У информацији европске полиције и имена двојице политичара из региона

Атентат на председника Србије Александра Вучића наручен је из Јужне Америке, а егзекуцију је у првој половини фебруара требало да изврши снајпериста, бивши војни специјалац који је, према сазнањима Европола, и раније одрађивао 'црне операције' за мафију и западне службе!?!

Како наводи београдски лист Информер, ово су повјерљиве информације до којих је дошла полиција једне државе ЕУ и које су МУП-у Србије достављене 14. јануара.

У дојави коју је полиција добила наводе се бројни подаци - имена завереника, имена и адресе параван-фирми које су учествовале у набавци и транспорту оружја које је требало да буде коришћено за убиство, као и бројне друге детаљне информације о плану за ликвидацију шефа српске државе.

Према сазнањима Европола, атентат на предсједника Србије непосредно је наручио вођа злогласног 'кавачког клана' Радоје Звицер, који се, према обавјештајним подацима, тренутно налази у Јужној Америци, највјероватније у Колумбији. Он је, преко посредника, за убиство ангажовао бившег војног специјалца.

- Атентатор је, према подацима Европола, већ радио такозване 'црне операције' за мафију и западне службе. За овај посао обећан му је хонорар од милион долара, плус сви трошкови и логистика. Испланирано је детаљно и његово извлачење из Србије након атентата и 'трајно смјештање' у једној земљи Јужне Америке - преноси саговорник Информера који је упознат са дојавом Европола.

У извештају европске полиције, који је добио МУП Србије, наводи се и да је атентат на председника Александра Вучића требало да буде изведен у прве двије недеље фебруара, и да су се разрађивала два плана.

- Један план је био да то буде урађено на неком јавном скупу, а у други је да се пресретне Вучићева колона и изазове саобраћајка након које би дошло до ликвидације - рекао је саговорник Информеру.

Тај саговорник је казао и да се информацији европске полиције помињу и имена двојице високопозиционираних политичара из региона!

- Они су у најмању руку све знали, а могуће је и да су активно учествовали у планирању убиства Александра Вучића! - прецизира извор Информера.

Према писању поменутог листа, Европол је МУП Србије обавијестио и да је оружје за атентат купљено у Словачкој, ријеч је о најмодернијем снајперу великог домета и разорне моћи, а у Србију је требало да уђе преко Мађарске и Бугарске.

- Кретање оружја покривено је папирима фирми које се легално баве трговином оружјем - открива наш саговорник.

Информацију о планираном атентату на председника Србије саопштио је у петак увече министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је навео управо Радоја Звицера као наручиоца атентата. Подсећамо, вођа 'кавачког клана' се од фебруара прошле године, од хапшења групе Вељка Беливука у Београду, налази у бекству. За њим је Србија расписала потјерницу.

(БН/Информер Фото: Илустрација Информера)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Наравно

24.01.2022 13:37

Све информације о криминалу Сбијанска полиција добива од ЕУ, гдје су хвалоспјеви Вулина о његовом успјешном раду, тај мрски запад, а и Русија се нешто ућутила.., да неби Меркелове ко зна шта би све било..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре наравно

24.01.2022 14:32

Бас тако,од насих ниста знаци,то је кад струцан кадар склонис а оставис партијске послуснике

Name

Гиран

24.01.2022 13:38

Еее ако Информер писе о овоме и позива се на своје изворе сад сам 100 % сигуран да је измисљено...то смеце од новина никад ни једну вијест није пренијело тацно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гергелy

24.01.2022 13:39

Информер !!!!!.Није могуце да је БН досла тако ниско да преноси из Информера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.01.2022 14:41

Ето узеће информације од РТРСе и Алтернативне. Трабанти и глупи ограничени послушници. На чему сте. И мекиње вас шутну у аут.

Name

Ре Ре

24.01.2022 15:55

Ти си друзе глуп.

Name

МЕНАГЕР

24.01.2022 13:44

Имена свих уцесника у овој операцији це бити имена познатих криминалаца који су вец у бјекству Или мозда који од њих који би требали бити у бјекству али це се ово искористити као разлог њиховог бјекства Имена политицара се неце износити да се не би досло до нарусавања односа са дрзавама из којих они долазе јер су на високим позицијама а не мозе се 100% доказати њихова умјесаност Све у свему хљеба и игара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

24.01.2022 13:54

Тој двојици политицара је Вуциц сметао јер их није подрзавао у остварењу њихових сатанских циљева цак ста висе борио се против тога и зато је и постао мета

Name

Ееее

24.01.2022 14:02

Сваки дан миц по миц, реците већ једном ко су те "фаце" ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

пр

24.01.2022 14:15

Који политичари?дајте имена,шта се скрива?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

24.01.2022 15:05

А имају ли ти политицари име и презиме?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

24.01.2022 15:24

Колико супље прице, ниста конкретно. Намера да се изврси атентан на председника Вуцица постоји одавно. Од потоцара па даље. Следеци пут молим конкретније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОY

24.01.2022 17:09

Та двоица политичара имају име и презиме па хапсите нема ту чекања. Ако се они не ухапсе значи да прича о атентату није веродостојна

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

24.01.2022 19:19

Преко мадјарске и Бугарске , нигдје везе , јос ако је информер објавио......

Name

Поп

24.01.2022 18:43

Под хитно испитати (ако има ко) који су то политицари из региона знали за покусај атентата и гдје је ту РС-а, обзиром на хапсење па пустање цланова кавацког клана на Јахорини, боравак Звицерове зене на Јахорини, боравак кавцана у Бањалуци И др.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како Да Не

24.01.2022 19:12

Још само да нађете Хармоникаша да засвира колце, па да заиграмо. Наравно , Народ треба забављати глупостима, да неби размишљао о животним проблемима. Кога још занима преседник , обични смртници гину сваки дан, на разне начине, па никоме ништа.

ОДГОВОРИТЕ