И Велика Британија повлачи дипломате из Украјине

Након што је током викенда Стате Департмент почео повлачење дипломата и њихових породица који нису неопходно за функционисање амбасаде у Кијеву, исто је почело радити и Уједињено Краљевство.

Свијет 24.01.2022 | 09:27
И Велика Британија повлачи дипломате из Украјине

“УК је почело да повлачи особље из британске амбасаде у Украјини због упозорења о руској инвазији. Званичници су рекли да није било конкретних пријетњи британским дипломатама, али ће се око половина особља које ради у Кијеву вратити у Велику Британију” јавља ББЦ.

Украјинске власти су према ББЦ-у поручиле како су потези САД и УК преурањени и да ће наштетити напорима који се тренутно проводе. Амерички државни секретар Блинкен током викенда је у више наврата у медијима поручио како преферира да се ситуација ријеши дипломатским путем прије него ли се крене с кориштењем санкција против Москве.

Русија је негирала да има било какве планове за војну акцију у Украјини.

(Н1 Фото: Агенције/Илустрација) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Србо

24.01.2022 08:40

Како лијепо иде продаја оружија САД +Русија = пријатељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАМЕН

24.01.2022 11:44

НЕКА ЕНГЛЕЗ И АМЕРИ ПОЗУРЕ СА ПОВЛАЦЕЊЕМ ДИПЛОМАТА ИЗ УКРАЈИНЕ РУСИ САМО СТО НИСУ НАПАЛИ ТО ЦЕ БИТИ ЗА ДВЕ СЕКУНДЕ ХА ХА ХА ХА КОЈИ ГЛУПАЦИ

Name

А ИЗ БОСНЕ

24.01.2022 09:24

НАЈБОЉЕ ДА ИХ ПОВУКУ И ИЗ БОСНЕ. ДА НЕ СМЕТАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доx

24.01.2022 10:02

Прво мишеви бјеже и пацови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б99

24.01.2022 10:09

Е Украјино.! Управљитељи УК и САД смјескају се! Своју снагу хоће да величају преко Вас да се сукобите са Русијом са својим народом. Они су болесна нација, умно поремећени.Свој его хране тако што ће потенцирати на све могуће начине на сукоб са Русијом (која им је трн у оку-и баш их жуља) . Тако и ће своју моћ увеличавати. Способни нису да буду моћни код свог народа. Будите разборити, сами пронадјете рјесење , без укључивања ти страних агресора. Они су спремни да вас заслијепе неком врстом помоћи.. А ако будете се повили томе, бит ћете намагарчени...

ОДГОВОРИТЕ