I Velika Britanija povlači diplomate iz Ukrajine

Nakon što je tokom vikenda State Department počeo povlačenje diplomata i njihovih porodica koji nisu neophodno za funkcionisanje ambasade u Kijevu, isto je počelo raditi i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Svijet 24.01.2022 | 09:27
I Velika Britanija povlači diplomate iz Ukrajine

“UK je počelo da povlači osoblje iz britanske ambasade u Ukrajini zbog upozorenja o ruskoj invaziji. Zvaničnici su rekli da nije bilo konkretnih prijetnji britanskim diplomatama, ali će se oko polovina osoblja koje radi u Kijevu vratiti u Veliku Britaniju” javlja BBC.

Ukrajinske vlasti su prema BBC-u poručile kako su potezi SAD i UK preuranjeni i da će naštetiti naporima koji se trenutno provode. Američki državni sekretar Blinken tokom vikenda je u više navrata u medijima poručio kako preferira da se situacija riješi diplomatskim putem prije nego li se krene s korištenjem sankcija protiv Moskve.

Rusija je negirala da ima bilo kakve planove za vojnu akciju u Ukrajini.

(N1 Foto: Agencije/Ilustracija) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Србо

24.01.2022 08:40

Како лијепо иде продаја оружија САД +Русија = пријатељи.

ODGOVORITE
Name

KAMEN

24.01.2022 11:44

NEKA ENGLEZ I AMERI POZURE SA POVLACENJEM DIPLOMATA IZ UKRAJINE RUSI SAMO STO NISU NAPALI TO CE BITI ZA DVE SEKUNDE HA HA HA HA KOJI GLUPACI

Name

A IZ BOSNE

24.01.2022 09:24

NAJBOLJE DA IH POVUKU I IZ BOSNE. DA NE SMETAJU.

ODGOVORITE
Name

Dox

24.01.2022 10:02

Prvo miševi bježe i pacovi.

ODGOVORITE
Name

B99

24.01.2022 10:09

E Ukrajino.! Upravljitelji UK i SAD smjeskaju se! Svoju snagu hoće da veličaju preko Vas da se sukobite sa Rusijom sa svojim narodom. Oni su bolesna nacija, umno poremećeni.Svoj ego hrane tako što će potencirati na sve moguće načine na sukob sa Rusijom (koja im je trn u oku-i baš ih žulja) . Tako i će svoju moć uveličavati. Sposobni nisu da budu moćni kod svog naroda. Budite razboriti, sami pronadjete rjesenje , bez uključivanja ti stranih agresora. Oni su spremni da vas zaslijepe nekom vrstom pomoći.. A ako budete se povili tome, bit ćete namagarčeni...

ODGOVORITE