Данас хладно и промјенљиво вријеме у БиХ

- У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити хладно и промјенљиво облачно вријеме уз сунчане периоде и температуру од минус пет до нула, на југу до два степена Целзијусова.

Босна и Херцеговина 24.01.2022 | 08:10
Данас хладно и промјенљиво вријеме у БиХ

Максимална температура у вишим пределима од минус 10, тако да ће у већини предјела бити леден дан.

Јутро је веома хладно и претежно суво. Слаб снијег ће падати само још понегдје на истоку и на планинама на западу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана задржаће се хладно вријеме, промјенљиво облачно уз сунчане периоде и даљу тенденцију смањења облачности.

Претежно облачно се одржава у уском централном планинском појасу и на истоку, гдје ће бити услова за провијавање слабог снијега и током дана. На југу Херцеговине биће сунчано и вјетровито.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус 16, Бугојно минус 12, Хан Пијесак и Чемерно минус 10, Соколац и Јајце минус осам, Мркоњић Град, Невесиње, Сребреница минус седам, Бијељина и Гацко минус шест, Зворник, Сарајево и Тузла минус пет, Добој и Ливно минус четири, Требиње и Зеница минус три, Бањалука, Билећа минус два, Приједор, Бихаћ и Дрвар минус један, Нови Град и Неум нула, те Мостар један степен Целзијусов.

Висина снијега измјерена у 7.00 часова: Бјелашница 104, Хан Пијесак 39, Чемерно 21, Калиновик 18, Мраковица 17 и Соколац 13 центиметара. 

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар