Danas hladno i promjenljivo vrijeme u BiH

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti hladno i promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčane periode i temperaturu od minus pet do nula, na jugu do dva stepena Celzijusova.

Bosna i Hercegovina 24.01.2022 | 08:10
Danas hladno i promjenljivo vrijeme u BiH

Maksimalna temperatura u višim predelima od minus 10, tako da će u većini predjela biti leden dan.

Jutro je veoma hladno i pretežno suvo. Slab snijeg će padati samo još ponegdje na istoku i na planinama na zapadu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana zadržaće se hladno vrijeme, promjenljivo oblačno uz sunčane periode i dalju tendenciju smanjenja oblačnosti.

Pretežno oblačno se održava u uskom centralnom planinskom pojasu i na istoku, gdje će biti uslova za provijavanje slabog snijega i tokom dana. Na jugu Hercegovine biće sunčano i vjetrovito.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus 16, Bugojno minus 12, Han Pijesak i Čemerno minus 10, Sokolac i Jajce minus osam, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Srebrenica minus sedam, Bijeljina i Gacko minus šest, Zvornik, Sarajevo i Tuzla minus pet, Doboj i Livno minus četiri, Trebinje i Zenica minus tri, Banjaluka, Bileća minus dva, Prijedor, Bihać i Drvar minus jedan, Novi Grad i Neum nula, te Mostar jedan stepen Celzijusov.

Visina snijega izmjerena u 7.00 časova: Bjelašnica 104, Han Pijesak 39, Čemerno 21, Кalinovik 18, Mrakovica 17 i Sokolac 13 centimetara. 

(Srna) 

Komentari / 0

Ostavite komentar