Веља и Месар хтјели чамцима да бјеже преко Дрине

- План је био да те ноћи преко Сремске Митровице оду до Дрине (према Зворнику) и превезу се чамцем у Босну и Херцеговину. Међутим, на путу су ухапшени и стављене су им лисице у последњем тренутку - открива извор Курира.

Република Српска 24.01.2022 | 08:01
Веља и Месар хтјели чамцима да бјеже преко Дрине

Годину дана од привођења вођа клана Курир ексклузивно открива да су имали кртицу у СБПОК, која им је дојавила шта им се спрема, због чега су уочи хапшења планирали да напусте Србију

Вељко Беливук и Марко Миљковић, вође криминалне групе која је оптужена за пет убистава, у ноћи хапшења 4. фебруара прошле године, кренули су да беже у Босну и Херцеговину!

Како Курир ексклузивно сазнаје, истражитељи су дошли до информација да им је кртица коју су имали у СБПОК вече пре хапшења дојавила да ће им бити стављене лисице.

Преко Сремске Митровице

- После привођења на аеродрому "Никола Тесла" 29. јануара прошле године, када су директно из авиона којим су долетели из Тивта приведени на саслушање, постали су опрезнији. Већ тада, како се сумња, почели су да припремају бекство. Неколико дана касније човек из СБПОК, који је имао поверљиве информације, дојавио им је да се припрема њихово ново привођење - открива извор Курира.

Према његовим речима, у припреми планирања бекства помагао им је, како се сумња, брачни пар из Лознице, бивши полицајац Владо Георгиев и његова супруга Слађана Секулић.

Подсетимо, супружници из Лознице нашли су се и на оптужници Тужилаштва за организовани криминал.

- План је био да те ноћи преко Сремске Митровице оду до Дрине и превезу се чамцем у Босну и Херцеговину. Међутим, на путу су ухапшени и стављене су им лисице у последњем тренутку - открива извор Курира.

Он подсећа да су вође најбруталније криминалне групе која је икада деловала у региону ухапшене у глуво доба ноћи.

- Јасно је да су имали дојаву и да су знали да су на мерама полиције. У прилог томе иде и чињеница да је неколико припадника групе дан уочи хапшења променила бројеве телефона, највероватније у уверењу да полиција тако неће моћи да их прати и уђе им у траг - додаје он.

Кртица, која је Беливуку и његовим сарадницима дојавила да им се припрема хапшење, према речима нашег саговорника, свакако је неко ко је радио на предмету.

Он подсећа да је у јуну прошле године ухапшен инспектор СБПОК Божидар Столић, против ког је Тужилаштво за организовани криминал подигло оптужницу због сумње да је поверљиве информације о корацима који се предузимају и који ће тек бити предузети у истрази, обавештавао припаднике ове криминалне групе.

Полиција била спремнија

Међутим, према речима нашег саговорника, још увек није утврђено да их је овај инспектор обавестио и о томе да се спрема хапшење.

- Прикупљени су докази да су имали информације које су процуриле и да су тих дана били нарочито опрезни. У ноћи када је већина припадника ухапшена, неколико њих је кренуло да бежи на различите стране, али је полиција била спремнија - открива наш саговорник. Он подсећа да је Беливук имао и лажни пасош на име Бранко Бошњак, као и да су фалсификована документа имали и његови чланови породице.

Глумили стопере

Договорили се унапред о детаљима

Беливук и Миљковић, према плану који су имали, требало је да у ноћи хапшења са особом која добро познаје терен оду до Дрине, где би их највероватније чекао чамац.

- План је био да их вози женска особа и да, уколико наиђу на контролу, она каже да их је покупила као стопере. План им се изјаловио јер их је полиција ухапсила - открива извор из истраге.

(Курир.рс)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Ана

24.01.2022 07:10

Па овамо преко Дрине су добро досли насима на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.01.2022 09:18

Има он своје људе у Зворнику,Палама и БЛ.

Name

Туристи

24.01.2022 09:21

Посјета родјаку у Бакинце, ста је ту спорно ?

Name

Кољачи

24.01.2022 09:51

Увјек су овакви бјежали преко Дрине у Босну !

Name

Минкен

24.01.2022 08:23

Сигурно на Пале медју своје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

24.01.2022 08:35

У Републици Српској би их објеручке прихватили црвени партизани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једноставно

24.01.2022 08:37

Нису они никакве вође криминалних група, они су глупани који су радили за вође криминалних група, а Богами и за неке из власти, таквих код нас има на тоне, овдеих сматрају патриотама !

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

24.01.2022 09:02

Бањалука и СА су сигурне куће за све кримосе регије Балкана и ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

24.01.2022 09:08

То би нам била само још једна невоља више. Наш невоља нам је већи од овог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм..

24.01.2022 09:32

Наравно у Зворник у своју базу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

24.01.2022 09:36

Сав нарко шљам хрли у РС. Миле направио оазу за жестоке момке .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

24.01.2022 13:39

Не рекоше ко је високи функционер. ?

Name

БиХ

24.01.2022 13:10

То јест да бјезе у Додикову РС (а не у БиХ јер је Додо не призна) да их он који глуми заститника срба спаси. Имају Ли пасос РСа??

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

24.01.2022 13:13

Да нису Мозда ови Додини некадасњи хуманитарци???

ОДГОВОРИТЕ