Velja i Mesar htjeli čamcima da bježe preko Drine

- Plan je bio da te noći preko Sremske Mitrovice odu do Drine (prema Zvorniku) i prevezu se čamcem u Bosnu i Hercegovinu. Međutim, na putu su uhapšeni i stavljene su im lisice u poslednjem trenutku - otkriva izvor Kurira.

Republika Srpska 24.01.2022 | 08:01
Velja i Mesar htjeli čamcima da bježe preko Drine

Godinu dana od privođenja vođa klana Kurir ekskluzivno otkriva da su imali krticu u SBPOK, koja im je dojavila šta im se sprema, zbog čega su uoči hapšenja planirali da napuste Srbiju

Veljko Belivuk i Marko Miljković, vođe kriminalne grupe koja je optužena za pet ubistava, u noći hapšenja 4. februara prošle godine, krenuli su da beže u Bosnu i Hercegovinu!

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, istražitelji su došli do informacija da im je krtica koju su imali u SBPOK veče pre hapšenja dojavila da će im biti stavljene lisice.

Preko Sremske Mitrovice

- Posle privođenja na aerodromu "Nikola Tesla" 29. januara prošle godine, kada su direktno iz aviona kojim su doleteli iz Tivta privedeni na saslušanje, postali su oprezniji. Već tada, kako se sumnja, počeli su da pripremaju bekstvo. Nekoliko dana kasnije čovek iz SBPOK, koji je imao poverljive informacije, dojavio im je da se priprema njihovo novo privođenje - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, u pripremi planiranja bekstva pomagao im je, kako se sumnja, bračni par iz Loznice, bivši policajac Vlado Georgiev i njegova supruga Slađana Sekulić.

Podsetimo, supružnici iz Loznice našli su se i na optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal.

- Plan je bio da te noći preko Sremske Mitrovice odu do Drine i prevezu se čamcem u Bosnu i Hercegovinu. Međutim, na putu su uhapšeni i stavljene su im lisice u poslednjem trenutku - otkriva izvor Kurira.

On podseća da su vođe najbrutalnije kriminalne grupe koja je ikada delovala u regionu uhapšene u gluvo doba noći.

- Jasno je da su imali dojavu i da su znali da su na merama policije. U prilog tome ide i činjenica da je nekoliko pripadnika grupe dan uoči hapšenja promenila brojeve telefona, najverovatnije u uverenju da policija tako neće moći da ih prati i uđe im u trag - dodaje on.

Krtica, koja je Belivuku i njegovim saradnicima dojavila da im se priprema hapšenje, prema rečima našeg sagovornika, svakako je neko ko je radio na predmetu.

On podseća da je u junu prošle godine uhapšen inspektor SBPOK Božidar Stolić, protiv kog je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu zbog sumnje da je poverljive informacije o koracima koji se preduzimaju i koji će tek biti preduzeti u istrazi, obaveštavao pripadnike ove kriminalne grupe.

Policija bila spremnija

Međutim, prema rečima našeg sagovornika, još uvek nije utvrđeno da ih je ovaj inspektor obavestio i o tome da se sprema hapšenje.

- Prikupljeni su dokazi da su imali informacije koje su procurile i da su tih dana bili naročito oprezni. U noći kada je većina pripadnika uhapšena, nekoliko njih je krenulo da beži na različite strane, ali je policija bila spremnija - otkriva naš sagovornik. On podseća da je Belivuk imao i lažni pasoš na ime Branko Bošnjak, kao i da su falsifikovana dokumenta imali i njegovi članovi porodice.

Glumili stopere

Dogovorili se unapred o detaljima

Belivuk i Miljković, prema planu koji su imali, trebalo je da u noći hapšenja sa osobom koja dobro poznaje teren odu do Drine, gde bi ih najverovatnije čekao čamac.

- Plan je bio da ih vozi ženska osoba i da, ukoliko naiđu na kontrolu, ona kaže da ih je pokupila kao stopere. Plan im se izjalovio jer ih je policija uhapsila - otkriva izvor iz istrage.

(Kurir.rs)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Ana

24.01.2022 07:10

Pa ovamo preko Drine su dobro dosli nasima na vlasti.

ODGOVORITE
Name

Re

24.01.2022 09:18

Ima on svoje ljude u Zvorniku,Palama i BL.

Name

Turisti

24.01.2022 09:21

Posjeta rodjaku u Bakince, sta je tu sporno ?

Name

Koljači

24.01.2022 09:51

Uvjek su ovakvi bježali preko Drine u Bosnu !

Name

Minken

24.01.2022 08:23

Sigurno na Pale medju svoje

ODGOVORITE
Name

Ilija

24.01.2022 08:35

U Republici Srpskoj bi ih objeručke prihvatili crveni partizani.

ODGOVORITE
Name

Jednostavno

24.01.2022 08:37

Nisu oni nikakve vođe kriminalnih grupa, oni su glupani koji su radili za vođe kriminalnih grupa, a Bogami i za neke iz vlasti, takvih kod nas ima na tone, ovdeih smatraju patriotama !

ODGOVORITE
Name

NR

24.01.2022 09:02

Banjaluka i SA su sigurne kuće za sve krimose regije Balkana i EU.

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

24.01.2022 09:08

To bi nam bila samo još jedna nevolja više. Naš nevolja nam je veći od ovog.

ODGOVORITE
Name

Hm..

24.01.2022 09:32

Naravno u Zvornik u svoju bazu..

ODGOVORITE
Name

Mika

24.01.2022 09:36

Sav narko šljam hrli u RS. Mile napravio oazu za žestoke momke .

ODGOVORITE
Name

Hm

24.01.2022 13:39

Ne rekoše ko je visoki funkcioner. ?

Name

BiH

24.01.2022 13:10

To jest da bjeze u Dodikovu RS (a ne u BiH jer je Dodo ne prizna) da ih on koji glumi zastitnika srba spasi. Imaju Li pasos RSa??

ODGOVORITE
Name

???

24.01.2022 13:13

Da nisu Mozda ovi Dodini nekadasnji humanitarci???

ODGOVORITE