Пожар у Калифорнији, евакуисане стотине људи

Шумски пожар дивља у калифорнијском округу Монтереј, због чега је становништво приморано да се евакуише, а аутопут 1 је затворен, изјавили су амерички званичници.

Свијет 23.01.2022 | 10:18
Пожар у Калифорнији, евакуисане стотине људи

Национална метеоролошка служба (НWС) саопштила је "да гори надреални пожар с обзиром на влажни октобар и децембар", пренио је ББЦ.Пожар је до сада захватио око 607 хектара. Јак вјетар га је потиснуо ка мору, па се могло видјети да гори и у близини чувеног моста Биксби Крик, пренио је Тањуг.

Виши званичник за шумарство и заштиту од пожара Мајк Медлс рекао је да су ватрогасци из 13 агенција из Калифорније распоређени да се боре са пожаром, пренио је дигитални канал КТЛА.

Дуж обале Калифорније због пожара евакуисане стотине људиВелики шумски пожар дуж обале Калифорније у области Биг Сур приморао је стотине становника на евакуацију, саопштили су званичници.Пожар је избио током протекле ноћи и брзо се проширио чему је помогао веома јак вјетар, јавио је АП.Више од 500 људи позвано је на евакуацију у тој области. У гашењу пожара учествује више од 250 ватрогасаца.Метеоролози су најавили слабљење вјетра, што би требало да олакша напоре у гашењу ватрене стихије.

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сергеј

23.01.2022 09:40

Ако не можете угасити пожар позовите Русију у помоћ. Они ће вам сигурно прискочити а ви бисте Русију најрађе сравнили са земљом.

ОДГОВОРИТЕ