Požar u Kaliforniji, evakuisane stotine ljudi

Šumski požar divlja u kalifornijskom okrugu Monterej, zbog čega je stanovništvo primorano da se evakuiše, a autoput 1 je zatvoren, izjavili su američki zvaničnici.

Svijet 23.01.2022 | 10:18
Požar u Kaliforniji, evakuisane stotine ljudi

Nacionalna meteorološka služba (NWS) saopštila je "da gori nadrealni požar s obzirom na vlažni oktobar i decembar", prenio je BBC.Požar je do sada zahvatio oko 607 hektara. Jak vjetar ga je potisnuo ka moru, pa se moglo vidjeti da gori i u blizini čuvenog mosta Biksbi Кrik, prenio je Tanjug.

Viši zvaničnik za šumarstvo i zaštitu od požara Majk Medls rekao je da su vatrogasci iz 13 agencija iz Кalifornije raspoređeni da se bore sa požarom, prenio je digitalni kanal КTLA.

Duž obale Кalifornije zbog požara evakuisane stotine ljudiVeliki šumski požar duž obale Кalifornije u oblasti Big Sur primorao je stotine stanovnika na evakuaciju, saopštili su zvaničnici.Požar je izbio tokom protekle noći i brzo se proširio čemu je pomogao veoma jak vjetar, javio je AP.Više od 500 ljudi pozvano je na evakuaciju u toj oblasti. U gašenju požara učestvuje više od 250 vatrogasaca.Meteorolozi su najavili slabljenje vjetra, što bi trebalo da olakša napore u gašenju vatrene stihije.

(Nezavisne)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sergej

23.01.2022 10:40

Ako ne možete ugasiti požar pozovite Rusiju u pomoć. Oni će vam sigurno priskočiti a vi biste Rusiju najrađe sravnili sa zemljom.

ODGOVORITE