Оставка у њемачкој војсци због изјаве о Путину

Командант немачке морнарице Кај-Ахим Шенбах поднео је оставку након што се нашао на мети критика због изјаве да руски председник Владимир Путин заслужује поштовање и да Кијев никад неће повратити Крим од Москве.

Свијет 23.01.2022 | 09:39
Оставка у њемачкој војсци због изјаве о Путину

"Затражио сам од министарке одбране Кристине Ламбрехт да ме разреши дужности и она је прихватила мој захтев", рекао је синоћ вицеадмирал Кај-Ахим Шенбах у саопштењу.

Разрешење, како је додао, ступа одмах на снагу, преноси Ројтерс.

Шенбах је пре извесног времена на Твитеру објавио видео-снимак у којем између осталог каже да је "полуострво Крим отишло и да се никад више неће вратити" Кијеву.

Он је додао да Путин жели "поштовање" на равноправним основама.

Касније је признао да је оваква објава била грешка, преноси "Билд".

Реаговала је и Украјина која је позвала немачког амбсадара у Кијеву на разговор, а Шенбахову изјаву критиковало је и украјинско Министарство спољних послова.

(Тањуг Фото: Архив/Аваз) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Свака част

23.01.2022 08:58

Овај народ је јако поштен и имају образ. Код нас украде председник од народа милионе да сину, изађе у јавност и казе па ста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Свака част

23.01.2022 09:45

Неки људи су часни до краја живота а неки су од малих ногу научени да је циљ украсти што више и тврдити да је поштен.

Name

ста реци

23.01.2022 09:56

Ово је само доказ да је запад потонуо до дна. Свако има право на своје мисљење . Није он једини који је хвалио Путина . Многи се пиатају куда це овај свијет после њега. Ако у Русији додју исти ко на западу најебалисмо сви. То је и закљуцако овог Њемацког господина.

Name

Чива

23.01.2022 10:30

Због њиховог поштења Испашта наш народ ;-толико су поштени да те хоће пониште ;-он није оставку дао добровољно ,нити се добровољно извинио??

Name

Крим

23.01.2022 09:42

Паметан реалан човјек култура понашања ... Амери врше пропаганду о нападу на Украјину то Русији не пада на памет и зашто би их нападали ... Руси само дају Америма до знања да Украјина не може у Нато савез и да инсталирају своје базе на Руска врата ... То је поента све приче Руси им желе рећи даље од наше куће не тражите белаја ... Они сада као помажу Украјини као некада Авганистану и гдје су сада ... Амери кримоси билии остали све под плаштом демократије ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

23.01.2022 10:07

Реце , и да оставку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

23.01.2022 11:07

То сто је рекао то сви мисле али не смију реци јер каријера јбг. Иначе та Украјина је вјестацка творевина а Крим је и био Руски. А богатство Русије у енергентима је трн у оку Запада и навуци ће ове сателитске државе у рат с Русијом да ипак покушају да је распарцају. Али оно сто ће се десити потом бог нек нас види. Прошли пут су стали код пола Берлина а овог пута ће освета бити убиствена.

ОДГОВОРИТЕ