Русија позвала Форин офис: Не провоцирајте нас!

 Реагујући на недавну изјаву британских дипломата о наводним плановима Русије у вези са Украјином, званична Москва позвала је британско министарство спољних послова да престане да се бави провокацијама.

Свијет 23.01.2022 | 09:34
Русија позвала Форин офис: Не провоцирајте нас!

"Дезинформације које шири британски Форин офис су још један доказ да земље чланице НАТО које предводе Англосаксонци стоје иза ескалације тензија око Украјине. Позивамо Велику Британију да прекине провокативне активности, да престане да шири бесмислице и фокусира се на проучавање историје татарско-монголских односа", поручио је представник министарства спољних послова Русије, преноси ТАС С.

Велика Британија је синоћ оптужила Кремљ да жели да постави проруског шефа државе у Украјини и тврди да су руски обавештајци контактирали са бројним бившим украјинским политичарима у оквиру планова за инвазију.

У рамнијем извештају Ројтерса се наводи да је британско министарство спољних послова саопштило да има информације да руска влада разматра опцију да бившег украјинског посланика Јевхена Мурајева активира као потенцијалног кандидата за првог човека проруског руководства у Кијеву.

Нешто касније је агенција РИА Новости, позивајући се на дипломатске изворе, пренела је да је Русија прихватила предлог британске министарке Лиз Трас да посети Москву и разговара са руским колегом Сергејем Лавровом.

(Тањуг) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Силедзије

23.01.2022 09:48

Британци већи кримоси од Амера свугдје се трпају ... Савјет и једним о другима ... Заобиђите Кину и Русију ... када сте већ заобишли Сјеверну Кореју ... Имате ли паметнија посла ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рекао сам

23.01.2022 11:17

Учите своју дјецу да уче своју дјецу нема прљавије и подмуклије мраке од Британаца. Подлации какве свијет није видио Научили кроз историју да експлоатишу сиротињу по Африци и Азији и вуку сва богатства себи а онда заваде народе да се поубијају медјусобно како би опет они били миротворци. То су урадили најсвежије Ираку, Либији,Сирији а сад им запела за око Украјина. Срећа па се појавио један Путин те то не иде бас лако. Мада са покушајима не одустају.

Name

Гете

23.01.2022 09:56

Владимире Путине узми Украјину цијелу ..Недај Западу ни милиметар јер це га користит против Русије .Удји војно и преузми..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

23.01.2022 10:54

Хахахаха..,шта ћете.,оћете им плин заврнит?хахахахахаха

ОДГОВОРИТЕ