Rusija pozvala Forin ofis: Ne provocirajte nas!

 Reagujući na nedavnu izjavu britanskih diplomata o navodnim planovima Rusije u vezi sa Ukrajinom, zvanična Moskva pozvala je britansko ministarstvo spoljnih poslova da prestane da se bavi provokacijama.

Svijet 23.01.2022 | 09:34
Rusija pozvala Forin ofis: Ne provocirajte nas!

"Dezinformacije koje širi britanski Forin ofis su još jedan dokaz da zemlje članice NATO koje predvode Anglosaksonci stoje iza eskalacije tenzija oko Ukrajine. Pozivamo Veliku Britaniju da prekine provokativne aktivnosti, da prestane da širi besmislice i fokusira se na proučavanje istorije tatarsko-mongolskih odnosa", poručio je predstavnik ministarstva spoljnih poslova Rusije, prenosi TAS S.

Velika Britanija je sinoć optužila Kremlj da želi da postavi proruskog šefa države u Ukrajini i tvrdi da su ruski obaveštajci kontaktirali sa brojnim bivšim ukrajinskim političarima u okviru planova za invaziju.

U ramnijem izveštaju Rojtersa se navodi da je britansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da ima informacije da ruska vlada razmatra opciju da bivšeg ukrajinskog poslanika Jevhena Murajeva aktivira kao potencijalnog kandidata za prvog čoveka proruskog rukovodstva u Kijevu.

Nešto kasnije je agencija RIA Novosti, pozivajući se na diplomatske izvore, prenela je da je Rusija prihvatila predlog britanske ministarke Liz Tras da poseti Moskvu i razgovara sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

(Tanjug) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Siledzije

23.01.2022 10:48

Britanci veći krimosi od Amera svugdje se trpaju ... Savjet i jednim o drugima ... Zaobiđite Kinu i Rusiju ... kada ste već zaobišli Sjevernu Koreju ... Imate li pametnija posla ...

ODGOVORITE
Name

Rekao sam

23.01.2022 12:17

Učite svoju djecu da uče svoju djecu nema prljavije i podmuklije mrake od Britanaca. Podlacii kakve svijet nije vidio Naučili kroz istoriju da eksploatišu sirotinju po Africi i Aziji i vuku sva bogatstva sebi a onda zavade narode da se poubijaju medjusobno kako bi opet oni bili mirotvorci. To su uradili najsvežije Iraku, Libiji,Siriji a sad im zapela za oko Ukrajina. Sreća pa se pojavio jedan Putin te to ne ide bas lako. Mada sa pokušajima ne odustaju.

Name

Gete

23.01.2022 10:56

Vladimire Putine uzmi Ukrajinu cijelu ..Nedaj Zapadu ni milimetar jer ce ga koristit protiv Rusije .Udji vojno i preuzmi..

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

23.01.2022 11:54

Hahahaha..,šta ćete.,oćete im plin zavrnit?hahahahahaha

ODGOVORITE