Очекује се промјена времена, биће падавина

- У Републици Српској и ФБиХ данас се очекује нова промјена времена, наоблачење са кишом, сусњежицом и снијегом.

Босна и Херцеговина 20.01.2022 | 08:30
Очекује се промјена времена, биће падавина

У првом дијелу дана биће претежно сунчано и релативно топло за ово доба године, уз постепено наоблачење. Током поподнева падавине ће прво захватити сјеверне предјеле, а до вечери ће се проширити ка југу и истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Падаће прво слаба киша, у вишим предјелима снијег. До вечери ће уз пад температуре киша прећи у сусњежицу и снијег и у нижим пределима. Током ноћи на сјеверу ће падавине постепено престати.

До наредног јутра у вишим предјелима ће пасти око 10 до 15 центиметара новог снијега, а у нижим крајевима ће се формирати мањи сњежни покривач, углавном до пет центиметара. Понедгје на сјеверу га неће ни бити.

Највиша дневна температура ваздуха од четири до 10, у вишим крајевима од један степен.

Дуваће слаб до умјерен вјетар јужних смјерова, поподне и увече у скретању на сјеверни.

Јутрос преовладава претежно облачно вријеме у Херцеговини, Крајини, на југозападу и у централним крајевима, а у осталим подручјима је претежно ведро, наводе из Федералног хидрометеоролшког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац минус 13, Рудо минус 10, Бјелашница минус осам, Сребреница и Јајце минус шест, Добој, Хан Пијесак, Сарајево, Тузла и Зеница минус пет, Бијељина и Бугојно минус честири, Гацко, Приједор и Србац минус три, Зворник, Мркоњић Град, Нови Град, Дрвар минус два, Бањалука, Билећа и Невесиње нула, Градачац и Ливно један, Мостар два, Мраковица, Рибник и Требиње три, те Бихаћ и Неум седам степени.

Највише снијега јутрос има на Хан Пијеску 17 центиметара, затим на Чемерну 10, док у Сребреници, Сокоцу, Рудом и Мркоњић Граду висина сњежног покривача износи три центиметра. 

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар