Вуковић: Додик је био и остао агент хрватских интереса

- Пали смо на ниске гране када је Република Српска, под вођством СНСД и Додика, дочекала да нам се савезници у свијету броје на прсте једне руке, а један од тих наводних пријатеља је, ни мање, ни више него хрватски предсједник Зоран Милановић, рекао је замјеник предсједника ПДП-а Ненад Вуковић. 

Република Српска 19.01.2022 | 15:52
Вуковић: Додик је био и остао агент хрватских интереса

Вуковић каже да не треба одбијати отворене руке пријатељства, али да увијек треба пазити ко је пружа и шта су му мотиви. 

- Како смо дошли до тога да Додик у наше име другује са неким ко је Србе назвао шаком јада? Неким ко је за предсједника Србије рекао да „беспослен поп и јариће крсти“? Зар нама пријатељ и савезник да буде особа која говори да ће се лично заложити да све чланице Европске уније признају тзв. Косово? Шта рећи о некоме ко о најсвирепијим усташким злочиним почињеним према Србима у Јасеновцу каже да се Срби убијани јер су пружали отпор, па су третирани као непријатељи? Зар наше интересе да брани неко ко говори да Србе током „Олује“ није протјерала Хрватска, него Београд и слави то етничко чишћење?!, пита Вуковић. 

Он каже да се Додик не може више правдати ријечима да је млад и наиван, јер мора бити потпуно свјестан шта стоји иза Милановићеве тренутне подршке његовим политикама, додајући да вишегодишња политика савезништва СНСД са Хрватима ништа добро није донијела Републици Српској ни српском народу, те да је то тактички промашај од кога ће корист извући искључиво хрватски народ у БиХ.

- Иза свега стоји враћање услога за претходно агитовање за хрватске интересе, попут Пељешког моста. Стоји залагање за трећи ентитет, који може само ослабити позицију Републике Српске. И стоји потребна подршка хрватским захтјевима у вези са измјенама Изборног закона. Јасно је, није нама Милановић одједном постао пријатељ, него је Додик био и остао агент хрватских интереса, закључује Вуковић.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

агент

19.01.2022 15:00

додик има у Рватској богатство с Човићем, њега само паре интересују, болестан рођен за парама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

19.01.2022 16:49

Крв није вода.

Name

Апис

19.01.2022 15:20

Нема патриоте који би стао на пут Додику, све кукавице и дрекавци из фотеља халачу, а он ради све жешће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мањача

19.01.2022 15:29

Ја то тврдим годинама. Миле је ученик Анте Марковића. Анте је био Мили чест гост све до смрти. И Миле неволи Вучића он неволи да је други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мањача

19.01.2022 17:37

Управо тако!

Name

Казанова

19.01.2022 15:30

Па како га није срамота продао је јасеновачку грађу злотворима,продао наше жртве усташама.Па зар смо заборавили прошли рат сво српски живље истјерали и побили па јесмо ли ми луди па идемо у савез са нашим душаманима.Мени је све једно али ми правимо велику грешку.Овај мамлаз нас вуче годинама за нос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

19.01.2022 15:43

Не разумем ово је нека нејасна слика.Да један цовек буде на целу једне дрзаве а да се залазе за интересе друге дрзаве која кроз своју хисторију није заслузила такав третман. Најгоре од свега је то сто је то залагање на стету свога народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

крле

19.01.2022 15:45

зиви били па видели за 2 до 3 месеца на које це гране соасти топријатељство на једној страни мудри Латини на другој Додику је Тадиц био нај пријатељ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

19.01.2022 16:00

Браво вуковицу за коменфар. Него реци нама ко дрпи од ЕYофа милио марака, ко купи за мандат градонацелника хотел на палама, ко купи 4 апартмана на јахорини,ко купи пословни простор на Палама, ко..ко...ко...јос много тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ицх

19.01.2022 16:05

Миле БОСАНАЦ је за сваког више него за државу у коојој је стекао богатство,тако да не треба њега нигдје ни помињати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Србац

19.01.2022 20:45

Он је (додиг) издајник попрофесији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

20.01.2022 09:39

Вуковићу, имаш ти шта рећи о пљачки "Кикинде" и некретнинама на Јахорини и Палама? Миле је за вас мала маца, а за високу политику ниси дорастао. Положи рачуне свом окружењу у И. Сарајеву!

ОДГОВОРИТЕ